Ενημέρωση

ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΝΑΟΥΣΑΣ, ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΛΕΙΤΕ ΣΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 6936231736 (ΠΑΣΧΟΥΛΑ ΜΑΡΙΑ)

Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

ΑΝΑΒΟΛΗ... ΚΑΙ ΠΑΛΙ


Αναβλήθηκε για δεύτερη φορά, ο ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ του Ολυμπιακού Νάουσας και του Γ.Α.Σ. Κοπανού, λόγω ακαταλληλότητας του γηπέδου.Η βροχή κατάφερε και μετέτρεψε και πάλι το γήπεδο σε πισίνα, με αποτέλεσμα ο διαιτητής να ματαιώσει το παιχνίδι. 


ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ. ΤΟΥΡΝΟΥΑ.


Το παρόν έδωσε η Ακαδημία του Ολυμπιακού στο τουρνουά ποδοσφαίρου στην Επισκοπή.   Οι μικροί αγωνίστηκαν αλλά και διασκέδασαν υπό τις καθοδηγίες του προπονητή τους Χρήστου Δελητζάκη.

1ο ΤΜΗΜΑ: Παλαίφυτο - Ολυμπιακός 2-5
ΣΥΝΘΕΣΗ: Μακρής Γιώργος, Παπαιωάννου, Γατουρτζίδης, Τζαλλίλης (2 γκολ), Δασκαλάκης (1 γκολ), Παπαχαρίτων (1 γκολ), Πίτος, Λιάλιας, Κοντζιάμπασης, Μακρής Γιάννης (1 γκολ).

2ο ΤΜΗΜΑ: Παλαίφυτο - Ολυμπιακός 2-7
ΣΥΝΘΕΣΗ: Τσιάκος, Λαφάρας, Τζιώνας (1 γκολ) Φερλαχίδης, Φυδάντζης, Πετρίδης Χρήστος, Πετρίδης Κων/νος (1 γκολ),  Κωστόπουλος (3 γκολ), Τσιακίρης (1 γκολ)Φύκατας, Σαρμπίνος (1 γκολ), Φωτιάδης.

3ο ΤΜΗΜΑ: Επισκοπή - Ολυμπιακός 2-9
ΣΥΝΘΕΣΗ: Μακρής Γιώργος, Πετρίδης Χρήστος (2 γκολ), Φύκατας, Δασκαλάκης, Μακρής Γιάννης (1 γκολ), Πίτος, Τζαλλίλης, Γατουρτζίδης (1 γκολ), Φωτιάδης (3 γκολ), Παπαιωάννου (2 γκολ), Παπαχαρίτων.

Θα ήθελα προσωπικά να ευχαριστήσω την Χρυσούλα Κελεμουρίδου, για τις φωτογραφίας, και τις συνθέσεις των ομάδων. Η βοήθειά της στο Blog είναι πολύτιμη. 


ΓΚΟΛΛΛΛ!!... 

Επι τω έργω...

Ο Σταύρος αναμένει...

Οδηγίες ακόμη και στα νήπια από τον προπονητή.

Επί τω έργω....

Επι τω έργω...

Οι δύο προπονητές (ομάδας και ακαδημίας) παρακολουθούν και.... καθοδηγούν.

Επί τω έργω...

Παρ' ολίγον!... 

Προθέρμανση.

Ζέσταμα...

Επί τω έργω...

Στενό μαρκάρισμα!...

Πώωωω τι χάσαμε!...

Οδηγίες....

Επι τω έργω...

Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

ΒΑΣΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ



1. ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΛΗΨΗ ΠΡΩΙΝΟΥ
Ενεργειακή κάλυψη του οργανισμού μετά την πάροδο της νύχτας, αποφυγή απώλειας μυικής μάζας, διατήρηση του μεταβολικού ρυθμού .
2. ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
Ενεργειακή κάλυψη από τη σωστή αναλογία πρωτεϊνών, λιπών, υδατανθράκων και πρόσληψη των απαιτούμενων θρεπτικών συστατικών .
3. ΜΙΚΡΑ ΤΑΚΤΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ
Καλύτερη απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών και σταθερότερη απόδοση ενέργειας στην διάρκεια της μέρας .
4. ΔΕΝ ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΥΜΕ ΚΥΡΙΑ ΓΕΥΜΑΤΑ
Δεν μένει ο οργανισμός ακάλυπτος ενεργειακά με άσχημες συνέπειες στην απόδοση πνευματικών και αθλητικών επιδόσεων .
5. 8-10 ΠΟΤΗΡΙΑ ΝΕΡΟ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ Αναπλήρωση των υγρών που χάνονται με την εφίδρωση, για καλύτερη ελαστικότητα στις μυικές ίνες και καλύτερη απορρόφηση των θρεπτικών ουσιών .
6. ΑΠΟΦΥΓΗ ΤΡΟΦΩΝ ΜΑΓΕΙΡΕΜΕΝΩΝ ΜΕ ΖΩΙΚΑ Η ΦΥΤΙΚΑ ΛΙΠΑΡΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΗΓΑΝΙΤΑ
Μεγάλη πρόσληψη λίπους, τοξινών ενώ οι βιταμίνες καταστρέφονται .
ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΚΥΡΙΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ
ΔΕΥΤΕΡΑ: ΛΑΧΑΝΟ Η ΟΣΠΡΙΟ (ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ)
ΤΡΙΤΗ : ΨΑΡΙ (ΠΡΩΤΕΪΝΕΣ)
ΤΕΤΑΡΤΗ : ΓΕΜΙΣΤΑ Η΄ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ (ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ)
ΠΕΜΠΤΗ : ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ  (ΠΡΩΤΕΪΝΕΣ)
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: ΛΑΧΑΝΟ Η΄ ΟΣΠΡΙΟ (ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ)
ΣΑΒΒΑΤΟ : ΨΑΡΙ (ΠΡΩΤΕΪΝΕΣ)
ΚΥΡΙΑΚΗ : ΚΡΕΑΣ (ΠΡΩΤΕΪΝΕΣ) 
πηγή : http://akadimiagalatinis.blogspot.gr/

Μυϊκές θλάσεις


 

Μυϊκή θλάση είναι ο πιο συνηθισμένος τραυματισμός σε άτομα τα οποία ασχολούνται με αθλητικές δραστηριότητες.
Μυϊκή θλάση είναι η ρήξη των μυϊκών ινών η οποία προκαλείται από υπερβολικά έντονη σύσπαση, από υπερβολική διάταση ή από άμεση πλήξη του μύ από κάποιο εξωτερικό παράγοντα. Εκδηλώνεται με πόνο, έντονη μυϊκή σύσπαση και λειτουργική αδυναμία εκτέλεσης κινήσεων του μυ όπου θα πρέπει να διακόπτεται η αθλητική δραστηριότητα, διότι η συνέχισή της μπορεί να προκαλέσει περαιτέρω τραυματισμό των μυϊκών ινών. 

Οι Αιτίεςτων μυϊκών θλάσεων είναι οι εξής:
1) Ανεπαρκής προθέρμανση και ανεπάρκεια διατάσεων με αποτέλεσμα την μειωμένη ελαστικότητα των μυών

2) Υπερβολική κόπωση των μυών μετά απο παρατεταμένη άσκηση
3) Ανεπαρκής η ακατάλληλος εξοπλισμός ιδιαίτερα εκεί που απαιτείται (παπούτσια, ενδιαίτηση κλπ)
4) Περιβαλλοντικοί παράγοντες, άσκηση σε υγρό και ψυχρό περιβάλλον
5) Κακή διατροφή, κακή ενυδάτωση, έλλειψη ηλεκτρολυτών (καλίου, νατρίου, μαγνησίου) στον οργανισμό
6) Κακή τεχνική την εκτέλεση των ασκήσεων, μυϊκή ανισορροπία
7) Υπερπροπόνηση, υπερεκτίμηση δυνατοτήτων απο τον προπονητή ή τον ίδιο τον αθλητή.
8) Ανικανότητα μυών. Οι μύες εκπαιδεύονται και σε ένα βαθμό διαμορφώνονται. Εκπαιδεύονται να έχουν αντοχή και διαμορφώνονται ώστε να έχουν ελαστικότητα. Όταν οι μύες κουραστούν, είναι επιρρεπείς σε κακώσεις. Το ίδιο συμβαίνει και σε μύες που δεν έχουν ελαστικότητα. Για αυτό είναι τόσο σημαντικές οι διατάσεις.
Οι μυϊκές κακώσεις (θλάσεις), παρά το γεγονός ότι καλύπτουν το 10% ως το 30% όλων των αθλητικών κακώσεων, συχνά δεν διαγιγνώσκονται ή υποτιμώνται, επειδή ο αθλητής , παρά τα ενοχλήματα, συνεχίζει τη δραστηριότητα του. Αναλόγως με τον αριθμό των τραυματισμένων μυϊκών ινών οι θλάσεις διακρίνονται σε πρώτου, δευτέρου και τρίτου βαθμού.
Πρώτου Βαθμού: είναι η απλή διάταση των μυϊκών ινών και συνοδεύεται από πόνο και περιορισμό της λειτουργικότητας κατά την εκτέλεση της άσκησης.
Δευτέρου Βαθμού: σημειώνεται μερική ρήξη των μυϊκών ινών με έντονο μυϊκό σπασμό ,αιμάτωμα και οίδημα στην τραυματισμένη περιοχή. Στη συνέχεια σχηματίζεται ουλώδης ιστός στο μύ ο οποίος έχει σαν αποτέλεσμα την απώλεια της ελστικότητας του μυός.
Τρίτου Βαθμού: είναι η πλήρης ρήξη του μυός, με εκτεταμένο αιμάτωμα καθώς και κατάργηση της κινητικότητας του μύ με εμφανή διακοπή της συνέχειας του μυ.
Συχνότερες θλάσεις στο κάτω άκρο είναι του δικέφαλου μηριαίου μυός, του τετρακεφάλου μυός και του γαστροκνημίου μυ.
Στα άνω άκρα θλάσεις παρατηρούνται στο δικέφαλο βραχιόνιο μυ, στον δελτοειδή μυ, στον υπερακάνθιο μυ και στον τρικέφαλο βραχιόνιο μυ. Συχνές είναι επίσης και οι θλάσεις των κοιλιακών και των προσαγωγών με αποτέλεσμα το σύνδρομο κοιλιακών προσαγωγών, το οποίο και απαιτεί συνήθως και μακρόχρονη αποκατάσταση αρκετές δε φορές αντιμετωπίζεται και χειρουργικά.
Θεραπεία
Αμέσως μετά τη θλάση πρώτου και δευτέρου βαθμού επιβάλλεται ακινητοποίηση του σκέλους σε ανάρροπη θέση, περίδεση του σκέλους και εφαρμογή ψυχρού επιθέματος ή πάγου για 20-25
λεπτά. Η εφαρμογή ψυχρών επιθεμάτων γίνεται αρκετά συχνά κατά το πρώτο 48ωρο για την μείωση του πόνου, του αιματώματος και την κατά το δυνατό μείωση της έκτασης του οιδήματος.
Ο φυσικοθεραπευτής με τα μέσα που διαθέτει τα πρώτα 24ωρα προσπαθεί να μειώσει το οίδημα και τον πόνο χρησιμοποιώντας ρεύματα TENS, διασταυρούμενα ρεύματα και κρυοθεραπεία. Μετά τα πρώτα 24ωρα, στόχος του φυσικοθεραπευτή είναι να αυξήσει την κυκλοφορία του αίματος στο σημείο της βλάβης (υπέρηχος, θερμά επιθέματα, LAZER, διαθερμίες) για να επιτύχει μέγιστο βαθμό παροχής θρεπτικών στοιχείων για την επούλωση της βλάβης.
Δίδονται ισομετρικές ασκήσεις με μικρή ένταση , προοδευτικά αυξανόμενες με τη πάροδο των ημερών. Ο ουλώδης ιστός ο οποίος αρχικά σχηματίζεται στο σημείο της θλάσης είναι σκληρός και ανελαστικός σε σχέση με το φυσιολογικό ιστό. Αυτό έχει σαν επακόλουθο την εμφάνιση πόνου σε κάθε σχεδόν σύσπαση του μυός.
Επιβάλλεται πρόγραμμα διατατικών ασκήσεων στο τραυματισμένο μύ.
Στη συνέχεια της αποκατάστασης αρχίζουμε σταδιακά τις ισοτονικές ασκήσεις για επιπλέον ενδυνάμωση.
Ακολουθούν εξειδικευμένες ασκήσεις ιδιοδεκτικότητας και νευρομυϊκής συναρμογής, δηλ. ασκήσεις επανεκπαίδευσης του μυός για ασφαλή επιστροφή στην αθλητική δραστηριότητα.
Σε θλάση τρίτου βαθμού δηλαδή σε τέλεια ρήξη του μυός, απαραίτητη είναι η χειρουργική συρραφή των ινών του και η ακινητοποίηση προκειμένου επιτευχθεί η επούλωσή του. Στη συνέχεια και με την πάροδο της περιόδου ακινητοποίησης αρχίζει η προοδευτική κινητοποίηση του μύ και η σταδιακή ενδυνάμωσή του, με απώτερο στόχο την πλήρη αποκατάστασή του και την επιστροφή στις αθλητικές δραστηριότητες.
Σε περίπτωση κακής αντιμετώπισης η επαναλαμβανόμενων υποτροπων κύρια επιπλοκή είναι η έκτοπη οστεοποίηση, που συνίσταται σε επασβέστωση και οστεοποίηση εκτεταμένων ενδομυϊκών αιματωμάτων και η οποία περιορίζει σημαντικά τη μυϊκή σύσπαση και την κινητικότητα των αρθρώσεων και συνήθως η αντιμετώπιση είναι χειρουργική με αφαίρεση του κατεστραμμένου τελικά μυϊκού ιστού.
Όταν τραυματιστεί ο μυς ξεκινάει μια διαδικασία αυτοίασης. Αρχικά έχουμε μια φάση φλεγμονής στην περιοχή και στο τέλος σχηματίζεται ένας δεύτερης ποιότητας ουλώδης συνδετικός ιστός. Κάτι αντίστοιχο με το τραύμα στο δέρμα που κλείνει με σχηματισμό ουλής δηλαδή με ιστό δεύτερης ποιότητας. Ο ουλώδης ιστός που σχηματίζεται στην θλάση στερείται δυστυχώς της ελαστικότητας και αντοχής που έχει ο μυικός ιστός. Μπορεί όμως να εκπαιδευτεί και να βελτιωθεί βάσει των δύο S, Stretching (διάταση) και Strengthening (ενδυνάμωση). Εαν δεν επαναποκτηθεί το 100% της ελαστικότητας και το 90% της ισχύος σε σύγκριση με το υγιές προτού τρέξει σε κάποιον αγώνα ο αθλητής τότε υπάρχει πιθανότητα υποτροπής. 

πηγή: http://www.sportsmedicine.gr

Τρίτη 25 Δεκεμβρίου 2012

ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΟΥΔΟΥΡΗΣ. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!


Από τα πιο σημαντικά στελέχη του Ολυμπιακού είναι ο Χρήστος. Χαμηλών τόνων, χωρίς περιττές κινήσεις και λόγια, αυτός μπορεί να κινείται παρασκηνιακά και να δουλεύει ασταμάτητα για την ομάδα, τα αποτελέσματα του όμως είναι φανερά και σημαντικά.Καλός γνώστης των Διοικητικών, οι πληροφορίες του και η βοήθεια που προσέφερε, ήταν πολύτιμες για να μπορέσει η ομάδα να κινηθεί όπως της αξίζει...Είναι ο δημιουργός του blog από την αρχή του, και συνεχίζει να εργάζεται σ' αυτό, ψάχνοντας καινούργιες ιδέες, γεμάτος όρεξη και χωρίς ίχνος κούρασης.  Εκ του αποτελέσματος της ιστοσελίδας του αξίζουν πολλά συγχαρητήρια!
Κατ' αρχήν, τον χρειαζόμαστε πολύ!
Κατά δεύτερον, τον εκτιμάμε πολύ!
Κατά τρίτον, ευχόμαστε να δουλεύει, έτσι, ασταμάτητα και να προσφέρει τις γνώσεις του σε μας που τις χρειαζόμαστε!
Τον ευχαριστούμε πολύ, και, μιας και σήμερα είναι η μέρα του....
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΗΣΤΟ!! ΠΑΝΤΑ ΓΕΡΟΣ, ΔΥΝΑΤΟΣ, ΓΕΜΑΤΟΣ ΧΙΟΥΜΟΡ! ΝΑ ΧΑΙΡΕΣΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ!!!






ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΥΣ ΕΟΡΤΑΖΟΝΤΕΣ!


Το Δ.Σ., ο προπονητής, και οι παίκτες εύχονται χρόνια πολλά σε αυτούς που γιορτάζουν σήμερα!!

ΧΡΗΣΤΟΣ ΡΩΣΣΙΟΣ. Χρόνια πολλά Χρήστο! Γερός και δυνατός!

ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΑΚΕΛΑΡΗΣ: Χρόνια όμορφα και ευτυχισμένα Χρήστο!  Να είσαι πάντα καλά!

ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΙΓΓΟΣ: Χρόνια γεμάτα όμορφες στιγμές Χρήστο! Να χαίρεσαι τον εαυτό σου!

ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΕΛΙΤΖΑΚΗΣ: Χρόνια πολλά στον προπονητή της Ακαδημίας.... Ευχόμαστε να έχει δύναμη να συνεχίσει το  πολύτιμο έργο που ανέλαβε να βγάλει εις πέρας.. Υγεία και ευημερία!!

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

Το Δ.Σ. , οι ποδοσφαιριστές και το blog του Ολυμπιακού Νάουσας εύχονται σε όλο τον κόσμο
 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ 
ΚΑΙ 
ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2012

ΦΙΛΙΚΟ: "ΚΕΡΑΥΝΟΣ" ΕΠΙΣΚΟΠΗΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΝΑΟΥΣΑΣ 5-2


 



Φιλικό ματς στην Επισκοπή με την τοπική ομάδα.Ευχαριστούμε τον "Κεραυνό Επισκοπής" για την φιλοξενία, και τους ευχόμαστε καλές γιορτές!





Περισυλλογή και ενθουσιαμός πριν την αναμέτρηση
Χρήστος :Εκεί βάζουμε γκολ ?.-  Νίκος : Ευθεία και μετά αριστερά

Πολύ κόκκινο


Εδώ είναι η μπάλα

Ενθουσιασμός στον πάγκο απο τους παράγοντες
Παράγοντες επί το έργον


Δυνατές κόντρες

Προσοχή θα πέσει κεραυνός να μας κάψει

Φτου και βγαίνω

Τωρα κανει κρυο ή ζεστη ?

Χωρις λόγια

Και ομως πέφτει !!!



Πίσω σου Αγγελε

Θα σε πιάσω

Πήγαινε πίσω

Και χορευτικό σώου

Μπορώ κι έξω απ την εστία

Ετσι πέφτουν

Τι να πει κανεις

Εδώ κάποιος έπεσε

Ο Δημήτρης σε κέφια

Ο Μιλτος και η μπάλα

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...