Ενημέρωση

ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΝΑΟΥΣΑΣ, ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΛΕΙΤΕ ΣΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 6936231736 (ΠΑΣΧΟΥΛΑ ΜΑΡΙΑ)

Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014

Αν αγωνιστείς μπορεί και να χάσεις......


Αν αγωνιστείς μπορεί και να χάσεις. Αν δεν αγωνιστείς είσαι ήδη χαμένος. (Μπρεχτ)

Ένα ακόμα πρωτάθλημα της ΕΠΣ Ημαθίας φθάνει στο τέλος, μένουν λίγοι ακόμα αγώνες, και οι γνωστές ιστορίες και τα σενάρια για το ποιος θα δώσει  τον αγώνα για να σωθεί ο άλλος, καλά κρατεί.
      Είναι αδιανόητο , ακόμα και στις ερασιτεχνικές κατηγορίες, να διαπραγματευόμαστε τους αγώνες , προσβάλλοντας τον αθλητισμό, το ευ αγωνίζεσθε,  προσβάλλοντας  το άθλημα αλλά κυρίως προσβάλλοντας τους ίδιους τους αθλητές.
      Είναι κακό για έναν αθλητή, μετά τους κόπους, τις προπονήσεις και τις θυσίες ενός  χρόνου να καλείται από τους παράγοντες να μπει στο γήπεδο και να αγωνισθεί για να χάσει.


      Και από την άλλη πλευρά θα πρέπει ο άλλος αθλητής να αισθάνεται ταπεινωμένος και ανίκανος να αγωνισθεί για τη νίκη, αφού έχουν φροντίσει να του μάθουν, να μην αγωνίζεται για τον σκοπό του, αλλά παθητικά να περιμένει  να το κάνει κάποιος άλλος.
      Δεν είναι παράξενο που μια ολόκληρη κοινωνία κάνει επανάσταση από τον καναπέ,σχολιάζοντας  την όποια κίνηση αντίστασης ή και τσουβαλιάζοντας με ένα εύκολο συμπέρασμα ,όλο το πολιτικό γίγνεσθαι, που ο ίδιος ο σχολιαστής ,είναι απλά θεατής,  ή πιο απλά ,απών.
       Δυστυχώς το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο δεν αποτελεί εξαίρεση , κι έτσι το τίμημα για την παραμονή στην κατηγορία, δεν έχει να κάνει με την υπερήφανη ομάδα που αγωνίζεται για να νικήσει και να σωθεί, αλλά έχει να κάνει με τους κακούς διαιτητές, που σε κάθε φάση αδικούν την ομάδα, τους άχρηστους αντιπάλους που δεν δέχονται να χάσουν και ίσως και την προηγούμενη κακή διοίκηση που έφερε την ομάδα σ αυτό το χάλι.
         Εδώ και δύο χρόνια, όλοι εμείς που λεγόμαστε διοίκηση του Ολυμπιακού Νάουσας, κάνουμε μια προσπάθεια να δώσουμε στους αθλητές μας  κάποια πράγματα, κάποιες αξίες  που να τους κάνουν να αγωνίζονται γι αυτό που θεωρούν σωστό και πάντα με πολιτισμένο τρόπο. Συμφωνήσαμε να μην ζητήσουμε κανένα παιχνίδι ακόμα κι αν κινδυνεύουμε με υποβιβασμό. Όσα παιχνίδια κερδίσουμε θα τα κερδίσουμε επειδή το αξίζουμε. Και όσα χάσουμε επειδή το αξίζει ο αντίπαλος.  Το ίδιο και για τα παιχνίδια που θα μας ζητηθεί να χάσουμε. Είναι αδιαπραγμάτευτο.  Δεν συζητάμε τίποτα για κανέναν αγώνα. Είτε έχει αξία βαθμολογική είτε όχι για μας ο αγώνας είναι αγώνας. Στο γήπεδο μπαίνουμε  για να κερδίσουμε γιατί για αυτό προπονούμαστε κι αυτός είναι ο σκοπός μας. Λυπόμαστε αν η νίκη μας είναι αίτια να υποβιβαστεί κάποια ομάδα αλλά γι αυτό δεν φταίμε εμείς. Άλλωστε χαμένος είναι ο αγώνας που δεν έγινε ποτέ.
       Οι ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές, έχουν να κερδίσουν πολλά περισσότερα πράγματα, από μια ομάδα που αγωνίζεται για τη νίκη, από μια ομάδα που απλώς θέλει να νικήσει με οποιονδήποτε τρόπο.
     Κανείς δεν μπορεί να κάνει ομάδα, και να είναι ομάδα, βρίζοντας και απειλώντας τους διαιτητές, πηγαίνοντας απειλητικά πίσω από τους επόπτες και παρακαλώντας τους αντιπάλους να τους δώσουν το παιχνίδι. Πιστεύουμε πως κάθε ομάδα πρέπει να έχει φιλοσοφία, αρχές και κανόνες.  Πρέπει να δίνει στόχο και όραμα πάντα έχοντας σαν οδηγό τη φιλοσοφία της, τηρώντας τις αρχές της και πάντα σύμφωνα με τους κανόνες της.
     Νομίζω ότι όλοι έχουμε ένα κακό παράδειγμα  για το πόσο σάπια είναι όλη η κοινωνία που ζούμε, βασισμένη πάνω στην διαφθορά και στη ιδιοτέλεια. Ας προσπαθήσουμε τουλάχιστον, εμείς στον μικρόκοσμο του  ερασιτεχνικού αθλητισμού , ή του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου καλύτερα, να κρατήσουμε κάποιες αρχές και ας δώσουμε κάποια  αξία σε πράγματα όπως, ήθος, αγωνιστικότητα, ομαδικότητα, συναδελφικότητα ,φιλία.
     Ας μάθουμε να παλεύουμε και να διεκδικούμε όπως αρμόζει στον πολιτισμό μας και όχι σαν μια αγέλη λύκων να μπαίνουμε μέσα και να τα κατασπαράζουμε όλα . Στο κάτω  κάτω  ο λύκος  , όταν το κάνει, το κάνει για να φάει, εμείς για ποιο λόγο ;
    Τελειώνοντας αυτές τις σκέψεις και έχοντας στο μυαλό απόψεις όπως, ‘μόνο εσείς σκέπτεστε  έτσι’ ή  ‘εσείς νομίζετε ότι θα σώσετε το ποδόσφαιρο’, απαντώ  με ένα γνωστό ρητό…..
Mην  ακολουθείς το μονοπάτι. Πήγαινε εκεί που δεν υπάρχει μονοπάτι και άφησε τα ίχνη σου...

 
Χρήστος Βουδούρης

Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

ΜΕΓΙΣΤΗ ΑΠΟΔΟΣΗ. ΜΥΣΤΙΚΑ



Από το site: http://www.vasilisalexiou.com/


 ΤΑ "ΜΥΣΤΙΚΑ" ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΓΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΣΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ



Το ποδόσφαιρο είναι ένα ομαδικό άθλημα που συγκινεί εκατομμύρια θεατές σε ολόκληρη την υφήλιο. Οι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές εκτός από άριστη φυσική κατάσταση και τεχνική ικανότητα πρέπει να έχουν και ψυχολογία. Ποια είναι όμως  τα μυστικά που θα οδηγήσουν τον παίκτη στη μεγιστοποίηση της απόδοσής του;


  • Η συγκέντρωση στον αγώνα. Υπάρχουν πολλές ψυχολογικές τεχνικές που μπορούν να βοηθήσουν έναν παίκτη να παραμένει συγκεντρωμένος κατά τη διάρκεια του αγώνα. Οι τεχνικές αυτές εξαρτώνται από πολλούς παράγοντες, όπως τη θέση που παίζει ο παίκτης αλλά και από την διαμόρφωση της προσωπικότητάς του. Είναι σχεδόν αδύνατον κάποιος να παραμένει συγκεντρωμένος για 90 λεπτά. Οι παίκτες θα πρέπει να μάθουν σε ποιες καταστάσεις χρειάζεται να είναι συγκεντρωμένοι και σε τι επίπεδο συγκέντρωσης. Για παράδειγμα διαφορετικό επίπεδο συγκέντρωσης έχει ένας παίκτης όταν εκτελεί πέναλτι και διαφορετικό όταν γυρίζει πίσω στην άμυνα.

  • Η επίτευξη και διατήρηση του ιδανικού επιπέδου διέγερσηςΜε απλά λόγια, ιδανικό επίπεδο διέγερσης θεωρούμε αυτό που συμβαίνει, όταν η ομάδα «πετάει» ή «βρίσκεται σε ρυθμό». Σε ένα παιχνίδι η ομάδα έχει καλές αλλά και κακές στιγμές, όπως για παράδειγμα όταν δέχεται ένα γκολ στα πρώτα λεπτά του αγώνα ή όταν ένας παίκτης αποβάλλεται με κόκκινη κάρτα. Οι παίκτες θα πρέπει να μάθουν κατά τη διάρκεια της προπόνησης ποιο είναι το ιδανικό επίπεδο διέγερσης κάτω από διαφορετικές συνθήκες, ακόμη και αρνητικές, για να μπορούν να το εφαρμόσουν κατά τη διάρκεια του αγώνα.

  • Η αντιμετώπιση αντίξοων καταστάσεων αποτελεί βασικό συστατικό για τη μεγιστοποίηση της απόδοσης. Τι μπορεί να σκεφτεί ένας τερματοφύλακας όταν θα πρέπει να υπερασπιστεί την εστία του σε χτύπημα πέναλτι 5 λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα; Πως μπορεί να αντιμετωπίσει μια εσφαλμένη απόφαση από τον διαιτητή σε κρίσιμο σημείο του αγώνα; Πως μπορεί να αντιμετωπίσει την πίεση του χρόνου όταν η ομάδα χάνει 1-0 και απομένουν λίγα λεπτά ή όταν σκοράρει στο πρώτο τρίλεπτο του αγώνα και στο επόμενο λεπτό δέχεται γκολ από τον αντίπαλο; Η χρήση τεχνικών όπως η αυτο-ομιλία και οι ρουτίνες μπορεί να βοηθήσουν στην αποφυγή αρνητικών σκέψεων και στη δημιουργία θετικών για τη μεγιστοποίηση της συγκέντρωσης, της αυτοπεποίθησης και του αυτοελέγχου του παίκτη καθώς και στη μείωση του άγχους.

  • Η αντιμετώπιση του άγχους που μπορεί να προκληθεί από τον κόσμο, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, τους συναθλητές ακόμη και τον προπονητή. Η χρήση ψυχολογικών τεχνικών όπως η νοερή απεικόνισηη χαλάρωση και η αυτο-ομιλία μπορούν να βοηθήσουν τους αθλητές να ξεπεράσουν το άγχος που μπορεί να δημιουργηθεί από τους σημαντικούς άλλους ή από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.
 
  • Η δημιουργία της κατάλληλης παρακίνησης στους αναπληρωματικούς παίκτες ή σε αυτούς που έχουν χάσει το ενδιαφέρον τους για το παιχνίδι. Η δημιουργία του κατάλληλου κλίματος παρακίνησης εστιάζοντας όχι μόνο στο αποτέλεσμα αλλά και στην προσπάθεια μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του άγχους εκείνων που έχουν λίγες ευκαιρίες να αποδείξουν τις ικανότητές τους.
Οι παίκτες όπως μαθαίνουν ένα νέο σύστημα ή προπονούνται στην εκτέλεση φάουλ έτσι θα πρέπει να προπονούνται στη χρήση ψυχολογικών τεχνικών για να είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν δύσκολες καταστάσεις στον αγώνα που μπορεί να μειώσουν την απόδοσή τους ή να αποβούν μοιραίες για την έκβαση του αγώνα.

Νίκος Ζουρμπάνος

Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΝΑΟΥΣΑΣ-Γ.Α.Σ. ΚΟΠΑΝΟΥ 6-3


Στις πολύ καλές του εμφανίσεις επέστρεψε σήμερα ο Ολυμπιακός Νάουσας και πήρε το παιχνίδι απέναντι σε μια δυνατή και γεμάτη πάθος για νίκη ομάδα.
Ο Ολυμπιακός κατάφερε με το 6-3 να αποδείξει πως όταν οι παίκτες του θέλουν, μπορούν να καταφέρουν τα πάντα.
Το σκορ άνοιξαν οι φιλοξενούμενοι στο 21’ με τον Δάιο, δίνοντας από νωρίς το στίγμα τους για νίκη. Πριν κλείσει δεκάλεπτο ο Lleshi κατάφερε να φέρει τον αγώνα στα ίσα και με ένα δεύτερο γκολ του ίδιου παίκτη, ο Ολυμπιακός πήγε στα αποδυτήρια για το ημίχρονο έχοντας το πλεονέκτημα στο σκορ.

Στην επανάληψη και στο 54’ ο νεαρός παίκτης του Ολυμπιακού Μπόσι έκανε το τρία ένα. Τρία μόλις λεπτά αργότερα ο Γ.Α.Σ. μείωσε και πάλι με τον Δάιο.
Στο 64’ ο Ιωακειμίδης με καταπληκτικό σουτ άφησε ακίνητο τον τερματοφύλακα των φιλοξενουμένων και έκανε το 4-2. Ο Κοσμίδης από την πλευρά του Κοπανού μείωσε το σκορ σε 4-3 στο 83’.
Η αλλαγή  του Ολυμπιακού, Χαιτίδης, διακαίωσε τον προπονητή του κάνοντας το 5-3 στο 87’ και με τo xat-trick του Lleshi στο 92’ έκλεισε ο χορός των γκολ στο παιχνίδι.
Το παιχνίδι ήταν ένα από τα καλύτερα που μπορούσαν να προσφέρουν και οι δύο ομάδες στον αγωνιστικό χώρο και η ευχή όλων είναι να μπορέσει ο Ολυμπιακός να προσφέρει τέτοιο θέαμα και στους επόμενους αγώνες του.
Ο Ολυμπιακός Νάουσας εύχεται στην ομάδα του Γ.Α.Σ. Κοπανού, καλή συνέχεια στις λίγες αγωνιστικές που απομένουν, εδραιώνοντας  την παραμονή της σ’ αυτή την κατηγορία αξίζοντας το καλύτερο.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΝΑΟΥΣΑΣ:  ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ, ΜΠΛΙΑΤΚΑΣ, ΧΑΤΖΗΙΩΑΝΝΙΔΗΣ, ΓΚΟΤΣΗΣ(77’ ΧΑΙΤΙΔΗΣ), ΖΙΑΜΠΑΚΑΣ, ΚΟΚΚΟΦΕΙΑΔΗΣ, ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΙΩΑΚΕΙΜΙΔΗΣ, ΜΠΟΣΙ(68’ ΚΟΥΤΗΣ), LLESHI(82’ ΛΙΓΓΟΣ), ΤΣΙΟΥΛΗΣ

ΓΑΣ ΚΟΠΑΝΟΥ: ΔΟΥΜΟΣ, ΧΑΡΑΤΣΙΔΗΣ, ΓΡΥΛΟΥΔΗΣ, ΔΗΜΑΔΗΣ, ΔΡΑΓΟΥΜΑΝΟΣ, ΜΠΟΖΙΝΗΣ, ΚΟΣΜΙΔΗΣ, ΜΠΟΖΙΝΗΣ Κ.(70’ ΠΕΚΑΛΗΣ), ΔΑΙΟΣ, ΚΑΤΣΑΛΗΣ, ΞΕΝΙΔΗΣ(55’ ΚΟΣΤΩΓΛΗΣ)














































LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...