Ενημέρωση

ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΝΑΟΥΣΑΣ, ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΛΕΙΤΕ ΣΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 6936231736 (ΠΑΣΧΟΥΛΑ ΜΑΡΙΑ)

Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

Ο ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΥΦΑΝΤΙΔΗΣ:ΥΜΝΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ.........ΠΑΙΔΕΙΑ

Τι λένε οι στίχοι των ύμνων των Ελληνικών ομάδων ?
Εχουν καμμια σχέση, μ΄αυτούς των ξένων ομάδων ?
Παρακολουθήστε το παρακάτω Video, και απολαύστε τον τρόπο που ο Αχιλλέας Υφαντίδης, επισημαίνει στην ομιλία του, την έλειψη παιδείας.






Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014

ΜΙΑ... ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΕΝΑΝ ΠΑΤΕΡΑ


Το παρακάτω κείμενο δημοσιεύτηκε σε όλες σχεδόν τις εφημερίδες της Ισπανίας. Είχε τόσο μεγάλη απήχηση, που τοιχοκολήθηκε σε όλα τα σχολεία και τα αθλητικά κέντρα σε όλη τη χώρα. 
Νομίζω πως η ανάγνωσή του θα μας κάνει όλους καλύτερους... γονείς. 
Το ποδόσφαιρο είναι για να το χαιρόμαστε. Όταν πάψουμε, καλύτερα να αποχωρούμε...
Για όλους τους γονείς των μικρών ποδοσφαιριστών, για όλους τους διοικούντες των ακαδημιών, για όλους τους προπονητές, λοιπόν:


"Αγαπημένε μου πατέρα, Δεν ξέρω πως να στο πω. Σίγουρα πιστεύεις ότι το κάνεις για το καλό μου, αλλά δεν μπορώ να μην αισθάνομαι άσχημα, να μην αισθάνομαι παράξενα.. Μου έκανες δώρο μια μπάλα, ενώ καλά καλά δεν είχα αρχίσει να περπατάω. Ακόμα δεν είχα ξεκινήσει το σχολείο και με έγραψες στην ομάδα. Μου αρέσει να προπονούμαι μέσα στην εβδομάδα, να κάνω πλάκες με τους φίλους μου και να παίζω τις Κυριακές, όπως κάνουν οι μεγάλοι ποδοσφαιριστές. Αλλά όταν έρχεσαι στο γήπεδο δεν ξέρω… δεν είναι όπως πρώτα. Πλέον δε με χειροκροτείς όταν τελειώνει ο αγώνας, ούτε μου παίρνεις ένα χυμό και ένα σάντουιτς. Πηγαίνεις στην κερκίδα και σκέφτεσαι ότι όλοι είναι εχθροί, βρίζεις τους διαιτητές, τους προπονητές, τους ποδοσφαιριστές, τους γονείς… Γιατί άλλαξες; Νομίζω ότι υποφέρεις και δεν καταλαβαίνω το λόγο. Μου επαναλαμβάνεις ότι είμαι ο καλύτερος, ότι οι υπόλοιποι δεν αξίζουν τίποτα μπροστά μου, και όποιος έχει αντίθετη γνώμη κάνει λάθος, και ότι το πιο σημαντικό πράγμα είναι η νίκη. Αυτός ο προπονητής που λες ότι είναι ανίκανος, είναι φίλος μου, είναι αυτός που μου μαθαίνει να διασκεδάζω παίζοντας. Το παιδί που μπήκε την περασμένη εβδομάδα στη θέση μου, θυμάσαι; Ναι, αυτός που κριτίκαρες όλο το παιχνίδι, γιατί όπως λες, δεν κάνει ούτε για να μου κουβαλάει τη τσάντα. Αυτό το παιδί είναι στην τάξη μου. Όταν τον είδα τη Δευτέρα ντράπηκα. Δεν θέλω να σε απογοητεύσω. Κάποιες φορές πιστεύω ότι δεν έχω την ποιότητα που χρειάζεται για να γίνω επαγγελματίας να κερδίσω εκατομμύρια, όπως ονειρεύεσαι. Με καταπιέζεις. Έχω σκεφτεί ακόμα και να τα παρατήσω. Αλλά μου αρέσει τόσο το ποδόσφαιρο…. Μπαμπά σε παρακαλώ, μη με αναγκάσεις να σου πω ότι δεν θέλω να έρχεσαι να με βλέπεις να παίζω ποδόσφαιρο"

Paco Merino, 
Διευθυντής Αθλητικού τμήματος, της εφημερίδας DIADE CORDOBA.

Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο Ολυμπιακός Νάουσας, προσκαλεί τους γονείς και τα παιδιά της ακαδημίας και του μαζικού αθλητισμού, τα μέλη του ομίλου, τους παίκτες της ομάδας, αλλά και όλους τους φίλους του, στην ομιλία του ψυχολόγου της ομάδας, Κύριου Αχιλλέα Υφαντίδη, το Σάββατο, 18-01-14, στις 18.00, στην αίθουσα της Εστίας Μουσών.
Η πρόσκληση είναι ανοικτή για όλους. 

Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

ΝΟΥΣ ΥΓΙΗΣ...

Όπως όλα τα πράγματα στην Ελλάδα γίνονται εκ του προχείρου και ευκαιριακά, έτσι απλά για να γίνονται ή για ιδίων συμφέρων ή παραδοσιακά επειδή έτσι μάθαμε, ο αθλητισμός δεν θα μπορούσε να μείνει πίσω και να αποτελέσει εξαίρεση. Η έλλειψη αθλητικής παιδείας και κατά συνέπεια αθλητικού πολιτισμού δεν αφήνει περιθώρια για θετικές εκπλήξεις και συνεπώς, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, όλα γίνονται κατά το σύνηθες.


Από τη μία σκηνές απείρου κάλους στα γήπεδα, με βρισιές, φωνές, τρομοκρατία, διαπληκτισμούς, βία, απαξίωση των αντιπάλων, αντιαθλητική συμπεριφορά και τόσα άλλα, και από την άλλη, τραυματισμοί, έπαρση, ανεκπλήρωτα όνειρα, απογοήτευση, εκνευρισμός, και… «καβάλημα το καλάμι» όπως λέει ο σοφός λαός.
Τίποτα διαφορετικό από την Ελληνική πραγματικότητα, που όταν εκφράζεται στα γήπεδα δεν διαφέρει και πολύ από συγκέντρωση οπαδών της Χρυσής Αυγής.
Είναι γνωστό ότι η έλλειψη παιδείας και η άγνοια γεννά παρόμοια φαινόμενα με ολέθρια δυστυχώς αποτελέσματα για όλο  τον κοινωνικό ιστό.
Η έλλειψη βασικών αθλητικών κανόνων και αρχών, στα νηπιακά στάδια ενός αθλητή είναι αποτέλεσμα όλων των παραπάνω. Ο τρόπος που εκπαιδεύονται οι νέοι αθλητές, είναι τις περισσότερες φορές, χωρίς καμιά επιστημονική υποδομή, χωρίς εκπαίδευση στη διατροφή, στην σωστή αθλητική άσκηση ανάλογα την ηλικία και την ιδιαιτερότητα του καθενός, χωρίς ψυχολογική υποστήριξη, χωρίς αθλητική παιδεία.
Είναι δύσκολο όλα τα παραπάνω να εφαρμοστούν στην Ελληνική πραγματικότητα αυτή τη στιγμή και μάλιστα από μεμονωμένα άτομα στο χώρο του αθλητισμού. Χρειάζεται μια διαφορετική πολιτική σ’ αυτό τον χώρο, που να δει συνολικά το θέμα και να μπορέσει να βάλει βάσεις για έναν υγιή αθλητισμό και αθλητές με όραμα, στόχο και παιδεία.
Οι ημερίδες, οι ομιλίες των ψυχολόγων και των διατροφολόγων, οι ομιλίες των προπονητών, που διοργανώνει ο όμιλος του Ολυμπιακού Νάουσας, δεν αποτελεί παρά ένα λιθαράκι σ’ αυτόν τον στόχο, που έχει σκοπό την ενημέρωση των αθλητών κατά κύριο λόγο αλλά και την αρχή δημιουργίας παρόμοιων εκδηλώσεων και μαθημάτων στα τμήματα υποδομής.
Σκοπός μας δεν είναι μόνο η σωματική βελτίωση των παιδιών αλλά και η ενημέρωση και εκπαίδευση σε θέματα διατροφής, αθλητικών κακώσεων και αθλητικής συμπεριφοράς από επιστήμονες που θα χειρίζονται αυτά τα θέματα. Δηλαδή, αθλητική παιδεία.
Νους υγιής εν σώματι υγιεί.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΟΥΔΟΥΡΗΣ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΝΑΟΥΣΑΣ

                  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο Ψυχολόγος Κύριος Αχιλλέας Υφαντίδης, θα μιλήσει το Σάββατο 18-01-14, στην αίθουσα της Εστίας Μουσών, στις 18.00, σε όλους τους αθλητές του ομίλου, καθώς και στους γονείς και τα παιδιά της ακαδημίας και του μαζικού αθλητισμού, στα πλαίσια μια ακόμη διοργάνωσης του Ολυμπιακού. Η πρόσκληση είναι ανοιχτή για όλους όσους ενδιαφέρονται να μάθουν. 



Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Ν.- ΕΛΠΙΔΑ ΜΟΝΟΣΠΙΤΩΝ


Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΝΑΟΥΣΑΣ-ΕΛΠΙΔΑ ΜΟΝΟΣΠΙΤΩΝ 1-1


Δίκαιο το 1-1 ως τελικό σκορ στον αγώνα του Αγίου Νικολάου ανάμεσα στον Ολυμπιακό Νάουσας και στην Ελπίδα Μονοσπίτων.
Ο αγώνας είχε τα πάντα. Δύναμη, πάθος, ευκαιρίες και από τις δύο ομάδες, και  πολλές φάσεις κάτω από τα δοκάρια των δυο τερματοφυλάκων.
Δυνατά μπήκαν και οι δύο ομάδες αλλά το γκολ επιτεύχθηκε από την ομάδα των Μονοσπίτων στο 29’ με σουτ του Χατζηγεωργίου.  Ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να αντιδράσει και το ημίχρονο έληξε με τους φιλοξενούμενους να προηγούνται και να έχουν το ψυχολογικό αβαντάζ.

Κάτι που δεν πτόησε τον Ολυμπιακό, αφού στο δεύτερο ημίχρονο μπήκε με πάθος και πίστη στην ισοφάριση. Η ευκαιρίες πολλές. Στο 48’ ο Lleshi στέλνει την μπάλα μόλις άουτ μετά από ένα δυνατό σουτ. Στο 52’, το υπέροχο σουτ του Χαιτίδη έγλειψε το δοκάρι. Στο 89’ μετά από σουτ του Τσιούλη, η μπάλα βρήκε το οριζόντιο δοκάρι της εστίας των φιλοξενουμένων.
Η μπάλα έκανε το χατίρι στους γηπεδούχους και δυο λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα, ήρθε το γκολ με το σουτ του Μπλιάτκα, κάνοντας έτσι το 1-1.
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΝΑΟΥΣΑΣ: Τσιάκος, Μπλιάτκας, Χατζηιωαννίδης, Τσαμπούρης, Ζιαμπάκας, Lleshi(81’ Γκίλτσης), Χατζηγεωργίου, Φράγγης, Στογιάννος(72’ Μπόσι), Στιούλης, Κοκκοφειάδης(46’ Χαιτίδης)
ΕΛΠΙΔΑ ΜΟΝΟΣΠΙΤΩΝ: Τρούπκος, Χατζημούσης, Τουλουμτζής, Χατζηθεοδώρου, Μπουρδάνος, Δήμου, Χατζηγεωργίου, Τσαούσι, Μίλης, Κώνογλου, Εμμανουηλίδης(72’ Νούσης)










































LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...