Ενημέρωση

ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΝΑΟΥΣΑΣ, ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΛΕΙΤΕ ΣΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 6936231736 (ΠΑΣΧΟΥΛΑ ΜΑΡΙΑ)

Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2015

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ

Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ.


• Παρακολουθώντας τα τελευταία χρόνια την εξέλιξη της ζωής, γίνεται από όλους αντιληπτή η σημασία της σωστής ανάπτυξης του ανθρώπου από την παιδική ηλικία. Βλέποντας τα παιδιά μας να μεγαλώνουν σε μια κοινωνία γεμάτη με το άγχος της καθημερινότητας, θα θέλαμε σίγουρα την όσο το δυνατόν πιο ομαλή ανάπτυξή του!  Σχολείο, σπίτι, φροντιστήριο, σπίτι, ύπνος. Η καθημερινότητα ενός παιδιού στις μέρες μας είναι πραγματικός εφιάλτης, τον οποίο επιβάλλει το σύγχρονο μοντέλο ζωής. Το παιδί από πολύ νωρίς μπαίνει στο στείρο σύστημα εκπαίδευσης και της εμπορευματοποίησης κάθε μορφής γνώσης, με αποτέλεσμα να περνούν σε δεύτερη μοίρα η ορθή έννοια της παιδείας και της αγωγής. Μέσα σε αυτή την μονότονη καθημερινότητα,  ένα φωτεινό παραθυράκι διαφυγής για ένα νέο μπορεί να είναι ο αθλητισμός. Σε μικρή ηλικία ξεκινά σαν παιχνίδι, το οποίο οξύνει τη δημιουργικότητά του και ακολούθως το δημιουργικό του εγωισμό. Καθώς το παιδί μεγαλώνει, δέχεται όλο και περισσότερες επιδράσεις στο χαρακτήρα του από τον αθλητισμό, αναπτύσσει το αίσθημα της συνεργασίας και της συλλογικότητας, ενώ παράλληλα μαθαίνει να σέβεται το συμπαίχτη αλλά και τον αντίπαλό του. Υιοθετεί την ευγενή άμιλλα μένοντας συγκροτημένος στη χαρά της νίκης και αποδέχεται την ήττα σαν κίνητρο βελτίωσης και αυτοκριτικής.


• Σιγά-σιγά ο νέος αρχίζει να αντιλαμβάνεται και να κατακτά αξίες ζωής, όπως η υπομονή και η επιμονή, ο κόπος και η ανταμοιβή, η χαρά και η λύπη, καθιστώντας την κοινωνικοποίησή του πιο ομαλή. Επιπλέον, μαθαίνει να θέτει στόχους υψηλούς και να τους εκπληρώνει, ενώ παράλληλα αποφεύγει με δική του κρίση τις κακές επιρροές και τις καταχρήσεις που μαστίζουν τους εφήβους.


• Ένας αθλητής παραμένει αθλητής και εκτός του αγωνιστικού χώρου. Αυτό τον καθιστά καλύτερο άνθρωπο με σφαιρική μόρφωση και παιδεία, καλύτερο μαθητή, εργαζόμενο, φίλαθλο, έναν άνθρωπο που σέβεται τους γύρω του και πάνω απ όλα τον εαυτό του.


Υγιεινές Συνήθειες Ποδοσφαιριστή 
Τουλάχιστον οχτώ ώρες ύπνου

Αυτό προϋποθέτει μια στενή συνεργασία με τους γονείς. Κυρίως επιβάλλεται να ασκείται επιρροή στις συνθήκες παρακολούθησης της τηλεόρασης. Ο επαρκής νυχτερινός ύπνος είναι σπουδαιότερος από την τηλεόραση.

Σωστή έναρξη της ημέρας
• Κρύο λουτρό ή ντους εναλλασσόμενης θερμοκρασίας.
• Έντονο τρίψιμο του σώματος (και μασάζ με βούρτσα).
• Πλύσιμο δοντιών, φροντίδα του δέρματος (κρέμα).
• Γρήγορο ντύσιμο.
• Έναρξη της ημέρας χωρίς βία και άγχος (για όλες τις πρωινές δραστηριότητες προγραμματίστε αρκετό χρόνο).

Υγιεινή διατροφή

Η τροφή κρίνεται αναγκαίο να είναι μεταξύ άλλων επαρκής σε φυτικές ίνες και κυρίως πλούσια σε βιταμίνες και ανόργανες ουσίες (μέταλλα). Γονείς και προπονητές χρειάζεται να δώσουν προσοχή, ώστε τα παιδιά να υιοθετήσουν συνετές συνήθειες διατροφής.

Εδώ ανήκουν:
• Τακτική διατροφή με φρέσκα φρούτα, ωμές σαλάτες, μαύρο ψωμί, γαλακτοκομικά προϊόντα, γάλα και χυμούς φρούτων.
• Τήρηση τακτικών ωρών φαγητού (πρωινό, 2ο πρωινό στο σχολείο, γεύμα, απογευματινό, δείπνο).
• Φαγητό χωρίς παρενοχλήσεις (χωρίς παρεκκλίσεις και βιασύνη).
Καθαρός, άνετος και απορροφητικός για τον ιδρώτα ρουχισμός προπόνησης και αγώνα
Εδώ ανήκουν:
• Βαμβακερά σλίπς,
• Βαμβακερές κάλτσες
• Σε άσχημες καιρικές συνθήκες: φόρμα προπόνησης, αδιάβροχη ενδυμασία και ένα κάλυμμα κεφαλής (σκούφος ή κουκούλα).


Στη βασική (θεμελιώδη) προπόνηση χρησιμοποίηση παπουτσιών με πολλές τάπες ή παπουτσιών δρόμου (όχι βιδωτές τάπες)

• Καθάρισμα παπουτσιών μετά την προπόνηση ή τον αγώνα.
• Στέγνωμα των υγρών παπουτσιών μετά την προπόνηση με χαρτί και ακολούθως επάλειψη με λίπος δέρματος ή κρέμα παπουτσιών.
Χρησιμοποίηση περικνημίδων (προστατευτικά καλύμματα για πόδια) και στην προπόνηση

Μετά την προπόνηση πάντα μπάνιο ή ντους.

• Έχετε πάντα μαζί σας στην προπόνηση πετσέτα, σαπούνι, σαγιονάρες μπάνιου, χτένα και κρέμα σώματος.
• Για σκληραγωγία συνηθίστε από νωρίς το ντους εναλλασσόμενης θερμοκρασίας (ζεστό/κρύο).
• Χρησιμοποιείται πάντα σαγιονάρες μπάνιου στα λουτρά ή στα ντους.
• Συνηθίστε στη φροντίδα του δέρματος με κρέμα ή λάδι (λοσιόν).
• Μη φύγετε από το γήπεδο με βρεγμένα μαλλιά. Αν δεν υπάρχουν κατάλληλες δυνατότητες ο προπονητής πρέπει να απαιτεί την κάλυψη του κεφαλιού όχι μόνο στις ψυχρές μέρες.
• Αλλάζετε πάντα εσώρουχα μετά το ντους.


Τακτική φροντίδα των ποδιών


 • Τα πόδια είναι το σημαντικότερο «εργαλείο» του ποδοσφαιριστή.
• Τα νύχια των ποδιών πρέπει να κόβονται όσο τον δυνατόν πιο κοντά και να διατηρούνται καθαρά καθημερινά.
• Τα ποδόλουτρα με τις ανάλογες κινητικές ασκήσεις δυναμώνουν τα πέλματα και επιδρούν ενάντια στην εφίδρωση των ποδιών.
• Οι παίκτες με τάση εφίδρωσης των ποδιών ή μυκητιάσεων είναι απαραίτητο να υποβάλλονται σε ιατρική θεραπεία.

ΠΗΓΗ: http://www.olympiacosacademy.com/

Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2015

ARSENAL- Hennie Ardesch - (Καθηγητής προπονητών τερματοφυλάκων) H ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Ο προπονητής τερματοφυλάκων στο Advanced πρόγραμμα των σχολών της Άρσεναλ, Hennie Ardesch, μίλησε στο football-academies.gr για το πώς βλέπει τους νεαρούς τερματοφύλακες στην Ελλάδα, ποια χαρακτηριστικά ξεχωρίζει ότι έχουν και ποιες οι διαφορές με τους ευρωπαίους τερματοφύλακες της ηλικίας τους. Επίσης αναφέρθηκε στα στοιχεία που πρέπει να έχει ένας γκολκίπερ για να παίξει σε υψηλό επίπεδο, καθώς και για το ύψος του… Στο τέλος μίλησε και για τον Νόιερ. Δείτε την ενδιαφέρουσα συνέντευξη.

To football-academies.gr βρέθηκε στις εγκαταστάσεις του AFC στο Χαλάνδρι, κατά τη διάρκεια διεξαγωγής του ADVANCED CAMP των Arsenal Soccer Schools.

Το Advanced πρόγραμμα των σχολών της Άρσεναλ, διεξάγεται για τους ταλαντούχους παίκτες των σχολών και λαμβάνει χώρα κατά τη διάρκεια της εκάστοτε σεζόν. Σκοπός του προγράμματος είναι η καλύτερη δυνατή προετοιμασία και ποδοσφαιρική εξέλιξη των ταλαντούχων νεαρών ποδοσφαιριστών, ώστε να δοθεί σε κάποιους από αυτούς (όσους επιλεγούν) η δυνατότητα να διεκδικήσουν θέση σε ακαδημία επαγγελματικής ομάδας στο εξωτερικό ή την Ελλάδα.

Ο υπεύθυνος των σχολών της Άρσεναλ στην Ελλάδα, Γιώργος Τόλιας, είχε προσκεκλημένους, κατά τη διάρκεια του προγράμματος, στο οποίο συμμετείχαν 115 επιλεγμένα παιδιά, δύο μεγάλα ονόματα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Τον Ολλανδό προπονητή τερματοφυλάκων Hennie Ardesch, καθώς και τον επίσης Ολλανδό, «δάσκαλο» προπονητών στην Ολλανδία και υπεύθυνο των σχολών της Άρσεναλ, Ton de Hoop.

Στο παρόν άρθρο θα δείτε τη πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη του Hennie Ardesch, στο football-academies.gr και στην οποία επικεντρωθήκαμε στον τομέα του, αυτό του τερματοφύλακα. (Για το άρθρο της συνέντευξης του καθηγητής ποδοσφαίρου Τon De Hoop, κάντε κλικ εδώ).

Ο Hennie Ardesch ήταν τερματοφύλακας της Τβέντε και της Εθνικής Ολλανδίας και έχει διατελέσει σκάουτερ της Τβέντε στους τερματοφύλακες. Είναι τέσσερα χρόνια προπονητής τερματοφυλάκων στις σχολές της Άρσεναλ στην Ολλανδία και τα δύο τελευταία χρόνια στις σχολές της Ελλάδας και Κύπρου. Διαθέτει Σχολή επαγγελματιών τερματοφυλάκων, που τους κάνει προσωπική προπόνηση βελτίωσης.

ΠΗΓΗ: Football Academies.gr

Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015

ARSENAL - Ton De Hoop (Arsenal Soccer Schools) Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

 Ο Τon De Hoop είναι κάτοχος άδειας προπονητή Α’ Κατηγορίας της Ολλανδίας και UEFA pro Licence’, είναι πολύ γνωστός για την ικανότητά του να διδάσκει ποδόσφαιρο σε όλα τα επίπεδα, και παράλληλα διαθέτει μεγάλη ικανότητα να επιτυγχάνει εντυπωσιακά αποτελέσματα με νεαρούς ποδοσφαιριστές. Ο De Hoop είναι συνεργάτης τα τελευταία πέντε χρόνια στο Advanced πρόγραμμα των σχολών της Άρσεναλ στην Ελλάδα, Κύπρο και Βαλκάνια, ήταν μέχρι το 2009 υπεύθυνος στην Ολλανδική ομοσπονδία για τα διπλώματα των προπονητών, είναι συνεργάτης της UEFA και ταυτόχρονα έχει τα δικαιώματα των σχολών ποδοσφαίρου στην Ολλανδία. Έχει διδάξει στο Central Institute of Education (CIOS Academy) της Ολλανδίας, όπου προπονούσε τους κορυφαίους Ολλανδούς υποψήφιους προπονητές και στο National Sports Centre of the Royal Dutch Soccer Union (KNVB). Μεταξύ άλλων, διοικεί την εταιρεία winning mood, η οποία διοργανώνει διεθνή try out camp, για νεαρούς επίλεκτους ποδοσφαιριστές.



Ένας εκ τον μεγαλύτερων δασκάλων προπονητικής, ο καθηγητής ποδοσφαίρου της ομοσπονδίας της Ολλανδίας, Τon De Hoop, βρέθηκε στην Ελλάδα, κατά τη διάρκεια του Advanced πρόγραμμα των σχολών της Άρσεναλ.

Το Advanced πρόγραμμα των σχολών της Άρσεναλ, διεξάγεται για τους ταλαντούχους παίκτες των σχολών και λαμβάνει χώρα κατά τη διάρκεια της εκάστοτε σεζόν. Σκοπός του προγράμματος είναι η καλύτερη δυνατή προετοιμασία και ποδοσφαιρική εξέλιξη των ταλαντούχων νεαρών ποδοσφαιριστών, ώστε να δοθεί σε κάποιους από αυτούς (όσους επιλεγούν) η δυνατότητα να διεκδικήσουν θέση σε ακαδημία επαγγελματικής ομάδας στο εξωτερικό ή την Ελλάδα.

Ο υπεύθυνος των σχολών της Άρσεναλ στην Ελλάδα, Γιώργος Τόλιας, είχε προσκεκλημένους, κατά τη διάρκεια του προγράμματος, στο οποίο συμμετείχαν 115 επιλεγμένα παιδιά, δύο μεγάλα ονόματα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Τον Ολλανδό «δάσκαλο» προπονητών στην Ολλανδία και υπεύθυνο των σχολών της Άρσεναλ, Ton de Hoop καθώς και τον επίσης Ολλανδό, και προπονητή τερματοφυλάκωνHennie Ardesch. (Για το άρθρο της συνέντευξης με τον προπονητή τερματοφυλάκων Hennie Ardeschκάντε κλικ εδώ).

To football-academies.gr ήταν στις εγκαταστάσεις του AFC στο Χαλάνδρι, κατά τη διάρκεια διεξαγωγής του ADVANCED CAMP των Arsenal Soccer Schools και μιλήσαμε με την εξέχουσα αυτή προσωπικότητα του διεθνούς ποδοσφαίρου, Τon De Hoop.

Στην περίπου 35λεπτη συνέντευξη την οποία θα πρέπει να παρακολουθήσουν όλοι οι προπονητές, οι νεαροί ποδοσφαιριστές, αλλά και οι γονείς τους, ο Τon De Hoop μας έδωσε απαντήσεις σε όλα τα καίρια θέματα.

Η μεγάλη αυτή προσωπικότητα της προπονητικής, μίλησε για το Advanced πρόγραμμα των σχολών της Άρσεναλ, για το αν υπάρχει ταλέντο στην Ελλάδα και τα στοιχεία που πρέπει να έχει ένας ποδοσφαιριστής για να παίξει σε υψηλό επίπεδο. Αναφέρθηκε στο χαρακτηριστικό εκείνο, το οποίο πρέπει να υπερισχύει σε ένα ποδοσφαιριστή (ΤΙPS ή PITS?), ώστε να μπορεί να παίξει επαγγελματικά και το μυστικό για να το επιτύχει. Επίσης σε ποια ηλικία μπορεί να πάει ένας παίκτης στο εξωτερικό και ποια στοιχεία πρέπει ως τότε να έχει αναπτύξει και πως.

Μίλησε και για τον Σάββα Μούργο και Ηλία Χατζηθεωδορίδη που αγωνίζονται από το καλοκαίρι στην ομάδα U19 της Άρσεναλ, προερχόμενοι από την Elite Ακαδημία των Λονδρέζων στην Ελλάδα.

Επίσης για τους Ολλανδούς προπονητές που κατακλύζουν προπονητικά όλη την Ευρώπη, για ποιο λόγο είναι περιζήτητοι, ποια η φιλοσοφία τους, καθώς πόσο ρόλο παίζει ο καλός προπονητής στην ανάδειξη ενός ταλέντου.

Ο Τon De Hoop μας είπε τις διαφορές μεταξύ ενός Έλληνα νεαρού ποδοσφαιριστή και ενός Ολλανδού και εξήγησε το λόγο γιατί ένα ταλέντο ελληνόπουλο παραμένει ταλέντο και συμβαίνει να μην παίζει ποδόσφαιρο στο τέλος. Επίσης αναφέρθηκε στο στοιχείο που αυτός εντοπίζει πρώτο κατά τη διάρκεια μιας αξιολόγησης ποδοσφαιριστών (σκάουτινγκ), το οποίο κάνει τη διαφορά στο υψηλό επίπεδο. O Ολλανδός προπονητής μας είπε αν πρέπει ένας παίκτης να κάνει έξτρα δουλειά και αν ένας νεαρός ποδοσφαιριστής πρέπει να κάνει βάρη και πόσο πρέπει να ξεκουράζεται κατά τη διάρκεια της μεταβατικής περιόδου. Επίσης αν ένα νεαρό ταλέντο θα πρέπει να πάει στο εξωτερικό και πότε. Τέλος μας είπε για το ποια πρέπει να είναι η βοήθεια των γονιών στα παιδιά τους και αν χρειάζεται ένα παιδί μάνατζερ για να προχωρήσει στο ποδόσφαιρο και σε ποια ηλικία μπορεί να γίνει αυτό.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...