Ενημέρωση

ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΝΑΟΥΣΑΣ, ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΛΕΙΤΕ ΣΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 6936231736 (ΠΑΣΧΟΥΛΑ ΜΑΡΙΑ)

Δευτέρα, 5 Ιανουαρίου 2015

ARSENAL - Ton De Hoop (Arsenal Soccer Schools) Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

 Ο Τon De Hoop είναι κάτοχος άδειας προπονητή Α’ Κατηγορίας της Ολλανδίας και UEFA pro Licence’, είναι πολύ γνωστός για την ικανότητά του να διδάσκει ποδόσφαιρο σε όλα τα επίπεδα, και παράλληλα διαθέτει μεγάλη ικανότητα να επιτυγχάνει εντυπωσιακά αποτελέσματα με νεαρούς ποδοσφαιριστές. Ο De Hoop είναι συνεργάτης τα τελευταία πέντε χρόνια στο Advanced πρόγραμμα των σχολών της Άρσεναλ στην Ελλάδα, Κύπρο και Βαλκάνια, ήταν μέχρι το 2009 υπεύθυνος στην Ολλανδική ομοσπονδία για τα διπλώματα των προπονητών, είναι συνεργάτης της UEFA και ταυτόχρονα έχει τα δικαιώματα των σχολών ποδοσφαίρου στην Ολλανδία. Έχει διδάξει στο Central Institute of Education (CIOS Academy) της Ολλανδίας, όπου προπονούσε τους κορυφαίους Ολλανδούς υποψήφιους προπονητές και στο National Sports Centre of the Royal Dutch Soccer Union (KNVB). Μεταξύ άλλων, διοικεί την εταιρεία winning mood, η οποία διοργανώνει διεθνή try out camp, για νεαρούς επίλεκτους ποδοσφαιριστές.Ένας εκ τον μεγαλύτερων δασκάλων προπονητικής, ο καθηγητής ποδοσφαίρου της ομοσπονδίας της Ολλανδίας, Τon De Hoop, βρέθηκε στην Ελλάδα, κατά τη διάρκεια του Advanced πρόγραμμα των σχολών της Άρσεναλ.

Το Advanced πρόγραμμα των σχολών της Άρσεναλ, διεξάγεται για τους ταλαντούχους παίκτες των σχολών και λαμβάνει χώρα κατά τη διάρκεια της εκάστοτε σεζόν. Σκοπός του προγράμματος είναι η καλύτερη δυνατή προετοιμασία και ποδοσφαιρική εξέλιξη των ταλαντούχων νεαρών ποδοσφαιριστών, ώστε να δοθεί σε κάποιους από αυτούς (όσους επιλεγούν) η δυνατότητα να διεκδικήσουν θέση σε ακαδημία επαγγελματικής ομάδας στο εξωτερικό ή την Ελλάδα.

Ο υπεύθυνος των σχολών της Άρσεναλ στην Ελλάδα, Γιώργος Τόλιας, είχε προσκεκλημένους, κατά τη διάρκεια του προγράμματος, στο οποίο συμμετείχαν 115 επιλεγμένα παιδιά, δύο μεγάλα ονόματα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Τον Ολλανδό «δάσκαλο» προπονητών στην Ολλανδία και υπεύθυνο των σχολών της Άρσεναλ, Ton de Hoop καθώς και τον επίσης Ολλανδό, και προπονητή τερματοφυλάκωνHennie Ardesch. (Για το άρθρο της συνέντευξης με τον προπονητή τερματοφυλάκων Hennie Ardeschκάντε κλικ εδώ).

To football-academies.gr ήταν στις εγκαταστάσεις του AFC στο Χαλάνδρι, κατά τη διάρκεια διεξαγωγής του ADVANCED CAMP των Arsenal Soccer Schools και μιλήσαμε με την εξέχουσα αυτή προσωπικότητα του διεθνούς ποδοσφαίρου, Τon De Hoop.

Στην περίπου 35λεπτη συνέντευξη την οποία θα πρέπει να παρακολουθήσουν όλοι οι προπονητές, οι νεαροί ποδοσφαιριστές, αλλά και οι γονείς τους, ο Τon De Hoop μας έδωσε απαντήσεις σε όλα τα καίρια θέματα.

Η μεγάλη αυτή προσωπικότητα της προπονητικής, μίλησε για το Advanced πρόγραμμα των σχολών της Άρσεναλ, για το αν υπάρχει ταλέντο στην Ελλάδα και τα στοιχεία που πρέπει να έχει ένας ποδοσφαιριστής για να παίξει σε υψηλό επίπεδο. Αναφέρθηκε στο χαρακτηριστικό εκείνο, το οποίο πρέπει να υπερισχύει σε ένα ποδοσφαιριστή (ΤΙPS ή PITS?), ώστε να μπορεί να παίξει επαγγελματικά και το μυστικό για να το επιτύχει. Επίσης σε ποια ηλικία μπορεί να πάει ένας παίκτης στο εξωτερικό και ποια στοιχεία πρέπει ως τότε να έχει αναπτύξει και πως.

Μίλησε και για τον Σάββα Μούργο και Ηλία Χατζηθεωδορίδη που αγωνίζονται από το καλοκαίρι στην ομάδα U19 της Άρσεναλ, προερχόμενοι από την Elite Ακαδημία των Λονδρέζων στην Ελλάδα.

Επίσης για τους Ολλανδούς προπονητές που κατακλύζουν προπονητικά όλη την Ευρώπη, για ποιο λόγο είναι περιζήτητοι, ποια η φιλοσοφία τους, καθώς πόσο ρόλο παίζει ο καλός προπονητής στην ανάδειξη ενός ταλέντου.

Ο Τon De Hoop μας είπε τις διαφορές μεταξύ ενός Έλληνα νεαρού ποδοσφαιριστή και ενός Ολλανδού και εξήγησε το λόγο γιατί ένα ταλέντο ελληνόπουλο παραμένει ταλέντο και συμβαίνει να μην παίζει ποδόσφαιρο στο τέλος. Επίσης αναφέρθηκε στο στοιχείο που αυτός εντοπίζει πρώτο κατά τη διάρκεια μιας αξιολόγησης ποδοσφαιριστών (σκάουτινγκ), το οποίο κάνει τη διαφορά στο υψηλό επίπεδο. O Ολλανδός προπονητής μας είπε αν πρέπει ένας παίκτης να κάνει έξτρα δουλειά και αν ένας νεαρός ποδοσφαιριστής πρέπει να κάνει βάρη και πόσο πρέπει να ξεκουράζεται κατά τη διάρκεια της μεταβατικής περιόδου. Επίσης αν ένα νεαρό ταλέντο θα πρέπει να πάει στο εξωτερικό και πότε. Τέλος μας είπε για το ποια πρέπει να είναι η βοήθεια των γονιών στα παιδιά τους και αν χρειάζεται ένα παιδί μάνατζερ για να προχωρήσει στο ποδόσφαιρο και σε ποια ηλικία μπορεί να γίνει αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...