Ενημέρωση

ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΝΑΟΥΣΑΣ, ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΛΕΙΤΕ ΣΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 6936231736 (ΠΑΣΧΟΥΛΑ ΜΑΡΙΑ)

Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Ο Ολυμπιακός Νάουσας διοργανώνει αθλητική ημερίδα ενημέρωσης
Το Σάββατο   18/5/13 ,στις 6.00 το απόγευμα ,στην αίθουσα συνεδρίων και προβολών του πολιτιστικού κέντρου της σχολής Αριστοτέλη.
Η Ημερίδα αφορά όλο τον αθλητικό κόσμο και ιδιαίτερα τους ποδοσφαιριστές, γονείς αθλητών, προπονητές και παράγοντες.
Ομιλητές θα είναι :
ο ορθοπεδικός   Γιάννης  Γιαννούλης,
 ο διατροφολόγος   Θεοφάνης Κουτρουλιάς
ο ψυχολόγος   Αχιλλέας  Υφαντίδης
και ο προπονητής   Στέφανος ΓαΪτάνος 
Η είσοδος είναι ελεύθερη


Τρίτη 14 Μαΐου 2013

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
  Ο   Α.Ο. Ολυμπιακός Νάουσας σας προσκαλεί στην 
αθλητική ημερίδα ενημέρωσης, που θα γίνει το Σάββατο  18/5/13 , στις 6.00 το απόγευμα , στην αίθουσα συνεδρίων και προβολών του πολιτιστικού κέντρου της σχολής Αριστοτέλη.
       Η παρουσία σας θα είναι τιμή για μας


Κυριακή 12 Μαΐου 2013

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Όπως όλα τα πράγματα στην Ελλάδα γίνονται εκ του προχείρου και ευκαιριακά ,έτσι απλά για να γίνονται ή για ιδίων συμφέρων ή παραδοσιακά επειδή έτσι μάθαμε, ο αθλητισμός δεν θα μπορούσε να μείνει πίσω και να αποτελέσει εξαίρεση. Η έλλειψη αθλητικής παιδείας και κατά συνέπεια αθλητικού πολιτισμού δεν αφήνει περιθώρια για θετικές εκπλήξεις και συνεπώς  ,εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων ,όλα γίνονται κατά το σύνηθες.
Από τη μία σκηνές απείρου κάλους στα γήπεδα ,με βρισιές , φωνές, τρομοκρατία, διαπληκτισμούς , βία, απαξίωση των αντιπάλων, αντιαθλητική συμπεριφορά και τόσα άλλα, και από την άλλη,  τραυματισμοί ,έπαρση, ανεκπλήρωτα όνειρα, απογοήτευση, εκνευρισμός ,και …. καβάλημα το καλάμι όπως λέει ο σοφός λαός.
Τίποτα διαφορετικό από την Ελληνική πραγματικότητα , που όταν εκφράζεται στα γήπεδα δεν διαφέρει και πολύ από συγκέντρωση οπαδών της Χρυσής Αυγής .
Είναι γνωστό ότι η έλλειψη παιδείας και η άγνοια γεννά παρόμοια φαινόμενα με ολέθρια δυστυχώς αποτελέσματα για όλο τον κοινωνικό ιστό.
Η έλλειψη βασικών αθλητικών κανόνων και αρχών ,στα νηπιακά στάδια ενός αθλητή είναι αποτέλεσμα όλων των παραπάνω. Ο τρόπος που εκπαιδεύονται οι νέοι αθλητές ,είναι τις περισσότερες φορές , χωρίς  καμιά  επιστημονική υποδομή , χωρίς εκπαίδευση στη διατροφή ,στην σωστή αθλητική άσκηση ανάλογα την ηλικία και την ιδιαιτερότητα  του καθενός ,χωρίς ψυχολογική υποστήριξη ,χωρίς αθλητική παιδεία.
Είναι δύσκολο όλα τα παραπάνω να εφαρμοστούν στην Ελληνική πραγματικότητα αυτή τη στιγμή και μάλιστα από μεμονωμένα άτομα στο χώρο του αθλητισμού. Χρειάζεται μια διαφορετική πολιτική σ αυτό το χώρο, που να δει συνολικά το θέμα και να μπορέσει να βάλει βάσεις για έναν υγιή  αθλητισμό και αθλητές με όραμα, στόχο και παιδεία.
Η ημερίδα που διοργανώνει ο Ολυμπιακός Νάουσας ,δεν αποτελεί παρά ένα λιθαράκι σ αυτό το στόχο, που έχει σκοπό την ενημέρωση των αθλητών κατά κύριο λόγο αλλά και την αρχή δημιουργίας  παρόμοιων εκδηλώσεων και μαθημάτων στα τμήματα υποδομής που θα λειτουργήσουν από τη νέα σεζόν, όλο το χρόνο.
Σκοπός μας , δεν είναι μόνο η σωματική βελτίωση των παιδιών αλλά και η ενημέρωση και εκπαίδευση σε θέματα διατροφής, αθλητικών κακώσεων και αθλητικής συμπεριφοράς, από επιστήμονες που θα χειρίζονται αυτά τα θέματα. Δηλαδή αθλητική παιδεία.
Νους υγιείς εν σώματι υγιή.
Ο σχεδιασμός του προγράμματος εκπαίδευσης γίνεται από ειδικούς και όταν ολοκληρωθεί θα γίνει γνωστό σε όλους.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...