Ενημέρωση

ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΝΑΟΥΣΑΣ, ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΛΕΙΤΕ ΣΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 6936231736 (ΠΑΣΧΟΥΛΑ ΜΑΡΙΑ)

Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Η ΣΤΙΓΜΗ ΜΕΤΡΑΕΙ!

Πηγή! http://r4rehab.blogspot.gr/ (Καραιωσήφ Αλέξανδρος Μ.Res, Καθηγητής φυσικής αγωγής)


Η Πεμπτουσία του Προσαρμοσμένου Αθλητισμού!


Τα λόγια είναι περιττά...!

Ο τυφλός Άγγλος ποδοσφαιριστής Ντέιβιντ Κλαρκ, μόλις έχει σκοράρει κατά της Ισπανίας και σπεύδει να πανηγυρίσει αγκαλιάζοντας τον διαιτητή, νομίζοντας ότι είναι συμπαίκτης του! Το συμβάν έλαβε χώρα στην Παραολυμπιάδα του 2012 στο Λονδίνο, η φωτό έκανε τον γύρο του κόσμου και την επόμενη μέρα ήταν η φωτογραφία της ημέρας σε όλες τις βρεττανικές εφημερίδες!

Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

ΘΕΡΜΕΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ


Ο Ολυμπιακός Νάουσας αισθάνεται την υποχρέωση να ευχαριστήσει θερμά όλους αυτούς που στέκονται στο πλάι του, με οποιονδήποτε τρόπο.

Αυτούς που με τα σχόλιά τους μας βοηθάνε πολύ, έτσι ώστε να βελτιώσουμε τις ατέλειες.

Αυτούς που είναι εκεί, στο γήπεδο, με κάθε καιρό, με κάθε εμφάνιση της ομάδας για να της συμπαρασταθούν.


Αυτούς που έχουν πάντα μια ιδέα για να μας δώσουν με καινούργια ώθηση να κάνουμε και… κάτι άλλο.

Αυτούς που με τα θετικά τους λόγια, μας δίνουν δύναμη να συνεχίσουμε.

Αυτούς τους… υπέροχους που στηρίζουν την ομάδα και κατ’ επέκταση όλο τον όμιλο, μιλώντας με τα καλύτερα  λόγια προς τα έξω, με αποτέλεσμα να μην χρειάζεται να ειπωθεί κάτι άλλο από όλους αυτούς που βρίσκονται μέσα στη διοίκηση.

Αυτούς που, ανιδιοτελώς, βοηθάνε με πράξεις, χωρίς να δέχονται κανένα αντίτιμο, έτσι γιατί τους αρέσει.

Τους παλιούς φίλους του Ολυμπιακού, την προηγούμενη διοίκηση και τους πρώην παίκτες του, που με κάθε αφορμή είναι δίπλα στην ομάδα, για να προσφέρουν όπως μπορούν.

Πάνω απ’ όλα, ο Ολυμπιακός Νάουσας, ευχαριστεί θερμά όλους εκείνους που τον υπερασπίζονται όταν συντρέχει λόγος και δεν αφήνουν κανέναν να αλλοιώσει την ομάδα και τα νέα παιδιά που παίζουν σ’ αυτήν, με κακεντρεχή σχόλια, που καμία σχέση δεν έχουν με τον όμιλο.

Ο Ολυμπιακός, τη δεδομένη στιγμή, χρειάζεται τη βοήθεια όλων. Και ως τυχερός που την έχει, δεν έχει να φοβηθεί τίποτα.

Με τιμή

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΝΑΟΥΣΑΣ





Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ ΣΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ


Από το site http://www.proponitis.gr/ 
 Η Αγγλική ομοσπονδία ποδοσφαίρου στο ετήσιο συνέδριο/απολογισμό της, παρουσιάζοντας την ολοκληρωμένη προετοιμασία σε υψηλό επίπεδο, υποστήριξε ότι αποτελείται από ένα τρίγωνο το οποίο περιλαμβάνει την τεχνική/τακτική, τη σωματική και την πνευματική/ψυχολογική προετοιμασία. Ο ποδοσφαιριστής σε υψηλό επίπεδο «απαιτείται» να είναι έτοιμος σε όλους τους τομείς για να κατακτήσει την κορυφή.


Ο κολυμβητής Μαρκ Σπιτς, έχοντας πάρει εφτά χρυσά μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μονάχου (1972), είχε τονίσει σχετικά με τις επιτυχίες του ότι: «Οι αθλητές που συμμετείχαμε σε κάθε τελικό ήμασταν τεχνικά και σωματικά οι καλύτεροι του κόσμου, ξεχώριζα γιατί ήμουν ανώτερος ψυχολογικά». Αναδεικνύοντας την αξία της πνευματικής προετοιμασίας ο Ζινεντίν Ζιντάν τόνιζε ότι: «Ένας αγώνας ποδοσφαίρου μπορεί να κριθεί σε μια φάση ενός δευτερολέπτου, στην οποία οφείλεις να είσαι συγκεντρωμένος», θέλοντας να προσδώσει αξία στην συγκέντρωση στον αγώνα.
Η πνευματική προετοιμασία των ποδοσφαιριστών έγκειται στον έλεγχο των συναισθημάτων, πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τον αγώνα. Η κάθε χρονική στιγμή έχει διαφορετικές απαιτήσεις, δημιουργεί διαφορετικά συναισθήματα, «απαιτεί» ανάλογη συμπεριφορά από την πλευρά των αθλητών. Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι το ποδόσφαιρο έχει την ιδιαιτερότητα να βιώνονται τα συναισθήματα στο έπακρο. Όλα όσα συμβαίνουν, με τη στάση που έχει διαμορφωθεί κοινωνικά για το άθλημα, λαμβάνουν μεγάλες διαστάσεις, «βγάζουν» ακραία συναισθήματα, επιδρούν σημαντικά σε κάθε αθλητή.
Ανάλογα  ακραία τείνουν να είναι και τα συναισθήματα των ποδοσφαιριστών την ώρα του αγώνα. Πάθος, ένταση, εκνευρισμός, ενθουσιασμός, πίεση, άγχος, χαρά, ικανοποίηση, είναι συναισθήματα που υπάρχουν στο ποδόσφαιρο και με την ιδιαιτερότητά του ως άθλημα, εναλλάσσονται πολλές φορές ραγδαία. Η δυσκολία του ποδοσφαιριστή είναι όχι μόνο να μπορεί να προσαρμοστεί σε κάθε κατάσταση αλλά και να μεταπηδά με την ίδια ευκολία από τη μια κατάσταση στην άλλη, με σκοπό να ανταποκριθεί στις εκάστοτε απαιτήσεις.
Όλα τα συναισθήματα μπορούν να ελεγχθούν, αρκεί ο καθένας να κατανοήσει τον τρόπο με τον οποίο τον επηρεάζουν και διαφοροποιούν το παιχνίδι του, άρα και το αποτέλεσμα. Σε μια ομάδα που αγωνίζεται να μείνει στην κατηγορία, το πάθος και η επιθυμία να κερδίσει οπωσδήποτε το παιχνίδι την οδηγεί σε πίεση και ένταση, με την οποία οι παίκτες τρέχουν ακατάπαυστα και ακαθόριστα. Αυτό έχει ως συνέπεια να αφήνουν χώρο κενό και να πέφτουν δύο σε έναν, να κυνηγούν αντίπαλο και μπάλα χωρίς πλάνο και να κουράζονται γρήγορα. Αφήνοντας κενό χώρο, δέχονται πιο εύκολα γκολ, αδυνατώντας να δικαιολογήσουν τελικά το αρνητικό αποτέλεσμα, ενώ είχαν την απαιτούμενη θέληση και πάθος για καλή εμφάνιση, στοιχεία ωστόσο, που δεν κατάφεραν να ελέγξουν.
Ο έλεγχος του συναισθήματος εμφανίζεται ως παράγοντας που διαμορφώνει την αγωνιστική συμπεριφορά είτε το συναίσθημα είναι θετικό είτε είναι αρνητικό. Στον τελικό του Champions League στην Κωνσταντινούπολη ανάμεσα στη Milan και τη Liverpool, ο μη έλεγχος του θετικού συναισθήματος από την πλευρά της Milan την οδήγησε σε απάθεια και έλλειψη κινητικότητας στην αγωνιστική της συμπεριφορά στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου και τελικά στο μπλοκάρισμα που έφερε την ισοφάριση σε 3-3 από 3-0 μέσα σε 10 αγωνιστικά λεπτά. Οι παραπάνω καταστάσεις φανερώνουν τη σημασία του ελέγχου των συναισθημάτων στο ποδόσφαιρο, ένα χώρο που όλα βιώνονται σε υπερβολικό βαθμό πολλές φορές και η νίκη δείχνει να αποκτά περισσότερη σημασία από αυτή που πραγματικά έχει.

Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

ΟΙ ΓΡΑΜΜΕΣ


Η προσπάθεια το πρωινό της Κυριακής να σχεδιαστούν οι γραμμές σε ένα γήπεδο, γεμάτο λάσπη... 










ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Ν.- ΔΟΞΑΣ Ν. 2-2



Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΝΑΟΥΣΑΣ-ΔΟΞΑ ΝΑΟΥΣΑΣ 2-2


Ένα όμορφο παιχνίδι σε έναν άσχημο αγωνιστικό χώρο.
Με την ομίχλη να κρύβει τα πάντα, χιόνι, και σε λασπωμένο τερέν, έγινε ο αγώνας ανάμεσα στον Ολυμπιακό Νάουσας και την Δόξα Νάουσας σήμερα στο γήπεδο του Αγίου Νικολάου.
Το παιχνίδι δυνατό, με πάθος και από τις δυο πλευρές, και ευκαιρίες κάτω από τα δοκάρια.


Η Δόξα με δύο ευκαιρίες κατάφερε να προηγηθεί από το πρώτο ημίχρονο με 0-2. Οι ευκαιρίες του Ολυμπιακού δεν βρήκαν στόχο, διότι σκόνταψαν στον πάντα έτοιμο και έμπειρο Γιώργο Κασαπίδη.
Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός, κατάφερε με το γκολ του Λέσι να μειώσει το σκορ και με το εύστοχο πέναλτι του Τσιούλη, μετά από ανατροπή του Χατζηιωαννίδη μέσα στη μεγάλη περιοχή, να ισοφαρίσει το σκορ και να μοιράσει τους βαθμούς και στις δύο ομάδες τελικά.
Το τελικό σκορ αδικεί την ομάδα του Ολυμπιακού, λόγω ευκαιριών καθώς και λόγω καλής απόδοσης, συνεργασίας, και όμορφου παιχνιδιού των παικτών του.
Ένα μεγάλο «Μπράβο» σε όλους τους παίκτες και των δύο ομάδων, που ενάντια στον καιρό και στο γήπεδο, αγωνίστηκαν με προθυμία και ενθουσιασμό, προσπαθώντας να προσφέρουν θέαμα, πράγμα που κατάφεραν.
Η διοίκηση του Ολυμπιακού και οι παίκτες, εύχονται στον ποδοσφαιριστή της ομάδας Νίκο Τσαμπούρη, που τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια του αγώνα και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της πόλης, καλή ανάρρωση και γρήγορη επιστροφή στα γήπεδα. 
Ο προπονητής της ομάδας του Ολυμπιακού και η διοίκηση, θέλει να ευχαριστήσει τους παίκτες της ομάδας, για τη σημερινή τους εμφάνιση και το πάθος τους για τη νίκη, την δύναμη και την ομαδικότητα που έδειξαν.
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΝΑΟΥΣΑΣ: ΤΣΙΑΚΟΣ, ΜΠΛΙΑΤΚΑΣ, ΧΑΤΖΗΙΩΑΝΝΙΔΗΣ, ΓΚΟΤΣΗΣ, ΤΣΑΜΠΟΥΡΗΣ(76' ΧΑΙΤΙΔΗΣ), ΖΙΑΜΠΑΚΑΣ, ΚΟΚΚΟΦΕΙΑΔΗΣ, ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΜΠΟΣΙ(65 ΙΩΑΚΕΙΜΙΔΗΣ), LLESHI, ΤΣΙΟΥΛΗΣ

ΔΟΞΑ ΝΑΟΥΣΑΣ: ΚΑΣΑΠΙΔΗΣ, ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ, ΚΕΠΙΣΗΣ, ΚΕΜΑΛΙΔΗΣ(46 ΒΡΟΥΦΤΣΗΣ), ΣΤΟΓΙΑΝΝΟΣ, ΑΝΘΡΑΚΕΑΣ, ΜΙΣΚΟΣ, ΓΕΩΡΓΑΚΗΣ, ΚΑΝΤΕΡΙΣΚΑΣ, ΙΝΤΟΣ(81' ΤΙΨΙΟΣ), ΒΑΡΒΕΡΗΣ













































Φωτογραφίες: Ευγενία Σύρκου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...