Ενημέρωση

ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΝΑΟΥΣΑΣ, ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΛΕΙΤΕ ΣΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 6936231736 (ΠΑΣΧΟΥΛΑ ΜΑΡΙΑ)

Τρίτη, 14 Ιανουαρίου 2014

ΝΟΥΣ ΥΓΙΗΣ...

Όπως όλα τα πράγματα στην Ελλάδα γίνονται εκ του προχείρου και ευκαιριακά, έτσι απλά για να γίνονται ή για ιδίων συμφέρων ή παραδοσιακά επειδή έτσι μάθαμε, ο αθλητισμός δεν θα μπορούσε να μείνει πίσω και να αποτελέσει εξαίρεση. Η έλλειψη αθλητικής παιδείας και κατά συνέπεια αθλητικού πολιτισμού δεν αφήνει περιθώρια για θετικές εκπλήξεις και συνεπώς, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, όλα γίνονται κατά το σύνηθες.


Από τη μία σκηνές απείρου κάλους στα γήπεδα, με βρισιές, φωνές, τρομοκρατία, διαπληκτισμούς, βία, απαξίωση των αντιπάλων, αντιαθλητική συμπεριφορά και τόσα άλλα, και από την άλλη, τραυματισμοί, έπαρση, ανεκπλήρωτα όνειρα, απογοήτευση, εκνευρισμός, και… «καβάλημα το καλάμι» όπως λέει ο σοφός λαός.
Τίποτα διαφορετικό από την Ελληνική πραγματικότητα, που όταν εκφράζεται στα γήπεδα δεν διαφέρει και πολύ από συγκέντρωση οπαδών της Χρυσής Αυγής.
Είναι γνωστό ότι η έλλειψη παιδείας και η άγνοια γεννά παρόμοια φαινόμενα με ολέθρια δυστυχώς αποτελέσματα για όλο  τον κοινωνικό ιστό.
Η έλλειψη βασικών αθλητικών κανόνων και αρχών, στα νηπιακά στάδια ενός αθλητή είναι αποτέλεσμα όλων των παραπάνω. Ο τρόπος που εκπαιδεύονται οι νέοι αθλητές, είναι τις περισσότερες φορές, χωρίς καμιά επιστημονική υποδομή, χωρίς εκπαίδευση στη διατροφή, στην σωστή αθλητική άσκηση ανάλογα την ηλικία και την ιδιαιτερότητα του καθενός, χωρίς ψυχολογική υποστήριξη, χωρίς αθλητική παιδεία.
Είναι δύσκολο όλα τα παραπάνω να εφαρμοστούν στην Ελληνική πραγματικότητα αυτή τη στιγμή και μάλιστα από μεμονωμένα άτομα στο χώρο του αθλητισμού. Χρειάζεται μια διαφορετική πολιτική σ’ αυτό τον χώρο, που να δει συνολικά το θέμα και να μπορέσει να βάλει βάσεις για έναν υγιή αθλητισμό και αθλητές με όραμα, στόχο και παιδεία.
Οι ημερίδες, οι ομιλίες των ψυχολόγων και των διατροφολόγων, οι ομιλίες των προπονητών, που διοργανώνει ο όμιλος του Ολυμπιακού Νάουσας, δεν αποτελεί παρά ένα λιθαράκι σ’ αυτόν τον στόχο, που έχει σκοπό την ενημέρωση των αθλητών κατά κύριο λόγο αλλά και την αρχή δημιουργίας παρόμοιων εκδηλώσεων και μαθημάτων στα τμήματα υποδομής.
Σκοπός μας δεν είναι μόνο η σωματική βελτίωση των παιδιών αλλά και η ενημέρωση και εκπαίδευση σε θέματα διατροφής, αθλητικών κακώσεων και αθλητικής συμπεριφοράς από επιστήμονες που θα χειρίζονται αυτά τα θέματα. Δηλαδή, αθλητική παιδεία.
Νους υγιής εν σώματι υγιεί.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΟΥΔΟΥΡΗΣ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΝΑΟΥΣΑΣ

                  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο Ψυχολόγος Κύριος Αχιλλέας Υφαντίδης, θα μιλήσει το Σάββατο 18-01-14, στην αίθουσα της Εστίας Μουσών, στις 18.00, σε όλους τους αθλητές του ομίλου, καθώς και στους γονείς και τα παιδιά της ακαδημίας και του μαζικού αθλητισμού, στα πλαίσια μια ακόμη διοργάνωσης του Ολυμπιακού. Η πρόσκληση είναι ανοιχτή για όλους όσους ενδιαφέρονται να μάθουν. Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...