Ενημέρωση

ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΝΑΟΥΣΑΣ, ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΛΕΙΤΕ ΣΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 6936231736 (ΠΑΣΧΟΥΛΑ ΜΑΡΙΑ)

Πέμπτη, 6 Αυγούστου 2015

ΦΙΛΟΣΟΦΊΑ - ΣΤΟΧΟΙ ΝΕΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

Ο Ολυμπιακός Νάουσας έχει πλέον νέα διοίκηση. Τίποτα ιδιαίτερο, , όλα τα σωματεία το ίδιο κάνουν. Για τον κόσμο του Ολυμπιακού όμως και για όλους εμάς που τα τελευταία χρόνια το παλεύουμε, έχει ιδιαίτερη σημασία.
Νέα πρόσωπα έχουν προστεθεί στο διοικητικό σχήμα και τα απερχόμενα μέλη συνεχίζουν να κατέχουν καίριες θέσεις με σκοπό πάντα την υλοποίηση και συνέχιση της φιλοσοφίας της ομάδας.
Η είσοδος εκπαιδευτικών και νέων ανθρώπων, στο διοικητικό συμβούλιο, σηματοδοτούν μια νέα εποχή.
Η προηγούμενη διοίκηση έκανε σημαντικό έργο. Πρώτα απ΄όλα χωρίς μεταγραφές και χωρίς ουσιαστικά χρήματα, κατάφερε να κρατήσει την ομάδα, σε υψηλό αγωνιστικό επίπεδο .
Τηρήθηκαν οι αρχές του ευ αγωνίζεσθε μέσα και έξω από τον αγωνιστικό χώρο.
Έγινε η συνεργασία με την Άρσεναλ και η ακαδημία.... εντάχθηκε στα ASS (Arsenal Soccer Schools)
Έγιναν σοβαρά έργα απορροής στο γήπεδο
Καθιερώθηκε η λήψη video και φωτογραφιών σε όλους τους αγώνες.
Συνεχίσθηκε η τακτική των συζητήσεων και της παρακολούθησης εκδηλώσεων της ακαδημίας (ψυχολόγο, διατροφολόγο,ημερίδες κλπ)

Στόχοι και φιλοσοφία της νέας Διοίκησης
Όπως όλη η Ελληνική κοινωνία ,έτσι και το ποδόσφαιρο βιώνει τη δική του κρίση. Μια κρίση βέβαια που δεν ξεκίνησε τώρα με την οικονομική αλλά από πιο παλιά.
Άποψη μας, κατά κύριο λόγο, είναι η στασιμότητα της εξέλιξης του αθλήματος, και η ανακολουθία με την υπόλοιπη κοινωνία.
Ο κόσμος αλλάζει, οι άνθρωποι αλλάζουν, αλλάζουν οι συνήθειες , ο τρόπος ζωής, αλλάζουμε εμείς, αλλάζει ο τρόπος σκέψης μας.
Τα παιδιά δεν παίζουν πια πετώντας πέτρες, δεν παίζουν ποδόσφαιρο στις αλάνες , δεν έχουν το θάρρος, το θράσος ,τη δύναμη, την πρωτοβουλία… που είχαν οι προηγούμενες γενιές αλλά έχουν αναπτύξει άλλα χαρακτηριστικά, όπως αντίληψη, εξυπνάδα, οξυδέρκεια, εύκολη πρόσβαση σε νέες τεχνολογίες και πάνω απ όλα ευκολία μάθησης.
Αυτά τα νέα παιδιά, καλούμαστε να τα εντάξουμε στη νέα ποδοσφαιρική πραγματικότητα, σε έναν κόσμο που δουλεύει πιο πολύ τη σκέψη και λιγότερο τη δύναμη, την τεχνική και την γνώση από το σώμα και τα φυσικά προσόντα. Σε έναν διαφορετικό κόσμο απ αυτό των περασμένων δεκαετιών, σε έναν τρόπο εκπαίδευσης κοντά στον σύγχρονο νέο, χωρίς φωνές και βρίσιμο αλλά με κατανόηση και παιδαγωγική διαδικασία.
Αυτά διδάσκονται στην ακαδημία μας και αυτά θα συνεχίσουν να διδάσκονται οι νέοι ποδοσφαιριστές.
Στο νέο τρόπο όμως , του ποδοσφαίρου, πρέπει να ακολουθήσει και το αντρικό τμήμα, ώστε εκτός από τα αποτελέσματα να προσφέρει και θέαμα στους φιλάθλους .Έτσι να γεμίζει το γήπεδο και να επιβραβεύουν πιο πολλοί άνθρωποι την προσπάθεια των παιδιών.
Το δύσκολο αυτό κομμάτι αναλαμβάνουν οι προπονητές, δημιουργώντας το παιδικό- εφηβικό τμήμα που θα αποτελεί τον συνδετικό κρίκο ανάμεσα στην ακαδημία και την ανδρική ομάδα.
Είναι λογικό στα επόμενα χρόνια ο Ολυμπιακός Νάουσας να μην μπορεί να δεχτεί ποδοσφαιριστές από άλλες ομάδες, τόσο στην ανδρική ομάδα, όσο και στην παιδική, γιατί δεν θα έχουν την κατάλληλη κατάρτιση, αλλά πάνω απ όλα την κατάλληλη φιλοσοφία και σκέψη.
Ένα παράδειγμα είναι πως, για να βελτιωθείς και να εξελιχθείς, πρέπει πρώτα να μάθεις να μην διαμαρτύρεσαι και να προσπαθείς, στην προπόνηση και στον αγώνα. Για μας αυτό αποτελεί βασική προϋπόθεση.
Το έργο είναι δύσκολο και τα αποτελέσματα θα φανούν σε βάθος χρόνων, απλά τώρα είμαστε στην αρχή.
Παρά το νεαρό της ηλικίας , η ανδρική ομάδα θα αποτελεί πάντα ένα αξιόμαχο και ιδιαίτερα επικίνδυνο , για τους αντιπάλους σχήμα. Η ακαδημία θα έχει σαν στόχο την σωστή εκπαίδευση και προώθηση ποδοσφαιριστών προς την παιδική ομάδα. Η παιδική ομάδα και η ακαδημία θα προωθούν ποδοσφαιριστές, προς την ανδρική και στα ανώτερα τμήματα των ASS( Arsenal Soccer Schools)
Αν θέλουμε να αναφέρουμε, επιγραμματικά τους στόχους είναι:
Ένταξη του ομίλου στις νέες ποδοσφαιρικές αντιλήψεις
Συγχρονισμός και των τριών τμημάτων για την επίτευξη αυτού του σκοπού
Ευκαιρίες σε νέα παιδιά, χωρίς να χαθεί το αγωνιστικό επίπεδο
Αξιόμαχη και τεχνική ανδρική ομάδα
Κατάκτηση τίτλου εφ όσων επιτευχθούν οι άλλοι στόχοι
Φυσικά αναζήτηση χορηγών και συνδρομές φίλων για να καλυφθούν τα βασικά έξοδα (Διαιτησίες, μπάλες,εξοπλισμός)
Αυτή είναι η φιλοσοφία που καλείται να υπηρετήσει η νέα διοίκηση και οι στόχοι που προκύπτουν απ αυτήν

Για το ΔΣ του Ολυμπιακού Νάουσας

Ο Πρόεδρος
Κωνσταντινίδης Γιώργος

Ο Γ. Γραμματέας
Κοντονάσιος Χρήστος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...