Ενημέρωση

ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΝΑΟΥΣΑΣ, ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΛΕΙΤΕ ΣΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 6936231736 (ΠΑΣΧΟΥΛΑ ΜΑΡΙΑ)

Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016

ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΕΙ Ο ΓΗΡΑΙΟΤΕΡΟΣ...


Κι ενώ στην Ελλάδα της κρίσης όλα είναι δύσκολα και ο κόσμος πεινά, στις ερασιτεχνικές ομάδες (τουλάχιστον) της περιοχής μας, δεν φαίνεται να ισχύει κάτι τέτοιο.
Ακούγεται πως συνεχίζουν να ξοδεύουν πολλά χρήματα για τις μεταγραφές και κυρίως για τους μισθοφόρους ποδοσφαιριστές, που τόσο περήφανα πλαισιώνουν τις νέες τους ομάδες.
Χρήματα που το μόνο που εξυπηρετούν, είναι τις φιλοδοξίες κάποιων που τα διαθέτουν, γιατί το ποδόσφαιρο το καταστρέφουν.
Χρήματα που θα μπορούσαν να διατεθούν σε υποδομές, σε εγκαταστάσεις, σε παιδεία , σε ανάπτυξη, σε εξοπλισμό …. πετάγονται στα σκουπίδια, χωρίς να αλλάζει τίποτα προς το καλύτερο, τα τελευταία τριάντα χρόνια.
Η έλλειψη της πολιτείας στον αθλητισμό και η αντιμετώπιση των συλλόγων από τις αρχές , σαν εμπορικές επιχειρήσεις, στερεί από το ποδόσφαιρο την ανάπτυξη, την εξέλιξη, το όραμα, το αθλητικό πνεύμα, τον στόχο. Όλα στην τύχη και ευκαιριακά, χωρίς κανένα προγραμματισμό και κανένα σχεδιασμό για το μέλλον.

Ταλαντούχοι νεαροί ποδοσφαιριστές, δεν έχουν ομάδες να παίξουν και φυσικά κάποια στιγμή εγκαταλείπουν, αφού η επιλογή των ομάδων είναι η εμπειρία πρώτα και στόχος η νίκη με οποιοδήποτε τρόπο.

Εμείς στον Ολυμπιακό Νάουσας, έχουμε άλλη άποψη. Είμαστε ερασιτέχνες και δεν έχουμε χρήματα για μισθοφόρους. 
Γεμίζουμε την ομάδα μας με νεαρά παιδιά, από την πόλη μας, προσπαθώντας να παίξουμε μοντέρνο ποδόσφαιρο και όχι ποδόσφαιρο σκοπιμότητας.
Φυσικά και θέλουμε τη νίκη, όμως τη νίκη που θα είναι αποτέλεσμα της δουλειάς και όχι αυτήν που είναι αυτοσκοπός.
Στους ερασιτέχνες νικητής δεν είναι αυτός που θα βάλει τα περισσότερα γκολ, αλλά αυτός που θα πιάσει τους στόχους του. 
Και στόχος είναι να πάρει χρόνο στο γήπεδο, αυτός που είναι το μέλλον του ποδοσφαίρου, αυτός που θα το πάει ένα βήμα μπροστά. Αυτός που αύριο, δεν θα κλωτσά και δεν θα βρίζει τον νεαρό αντίπαλο για εκφοβισμό. Αυτός που θα κερδίζει από την τεχνική του, τις γνώσεις του και το ήθος του. Αυτός που θα μάθει να τιμά τον αντίπαλο, που θα σέβεται τον φίλαθλο και τους διαιτητές, που όταν ο ίδιος θα είναι κάποια στιγμή στην κερκίδα, θα είναι φίλαθλος και όχι οπαδός.
Το σύγχρονο ποδόσφαιρο έχει ανάγκη τα νέα παιδιά, το μυαλό και την οξυδέρκεια τους. Τις ιδιαιτερότητες της γενιά τους. 
Τις καινούριες τεχνικές που έχουν μάθει. Τα καινούρια συστήματα και το μοντέρνο ποδόσφαιρο, το ποδόσφαιρο μικρού χώρου, το passing game ….
Πράγματα που τα έχουν μάθει στις ακαδημίες (ίσως) αλλά δεν υπάρχουν ομάδες να τα εφαρμόσουν. 

Έτσι λοιπόν, το να βάλει μια ομάδα στόχο, την παραμονή της στην κατηγορία, ή την άνοδο στην μεγαλύτερη, δεν σημαίνει απολύτως τίποτα, αν αυτός ο στόχος κρατήσει τους νεαρούς ποδοσφαιριστές στον πάγκο.
Σχεδιάζοντας το μέλλον της ομάδας και με ορίζοντα την δεκαετία, ακολουθούμε την τεχνογνωσία της Άρσεναλ στα τμήματα υποδομής και στα προγράμματα ανάπτυξης ταλέντων και δίνουμε την δυνατότητα σήμερα ,σε νεαρά παιδιά, να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους και να πάρουν χρόνο συμμετοχής στο τοπικό πρωτάθλημα της ΕΠΣ Ημαθίας.
Στηρίζουμε την προσπάθεια μας, πάνω σε έμπειρους προπονητές, παιδαγωγούς, με ολοκληρωμένα και σύγχρονα προγράμματα προπόνησης. 
Με τακτικές και ατομικές προπονήσεις. 
Με πρωτοποριακό για τα Ελληνικά δεδομένα πρόγραμμα τερματοφυλάκων από καταξιωμένο στο χώρο προπονητή.
Με ειδικά προγράμματα ανάπτυξης ταλέντων.
Με συνεχή παρακολούθηση της εξέλιξης του ποδοσφαιριστή…..
Κι επειδή το μέλλον ανήκει στα νιάτα …. ας κερδίσει ο γηραιότερος. 
Για μας ο στόχος είναι πλέον ορατός και ξεκάθαρος.

Α.Ο. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΝΑΟΥΣΑΣ




1 σχόλιο:

  1. Κύριε Λυμούση, νομίζω πως αν κάποιος συμφωνούσε με το συγκεκριμένο κείμενο, θα ήσασταν εσείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...