Ενημέρωση

ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΝΑΟΥΣΑΣ, ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΛΕΙΤΕ ΣΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 6936231736 (ΠΑΣΧΟΥΛΑ ΜΑΡΙΑ)

Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016

ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟ.

Άλλη μια επίσκεψη στη σχολή της ARSENAL SOCCER SCHOOL του Ολυμπιακού Νάουσας, στον Άγιο Νικόλαο, πραγματοποίησε τη Δευτέρα 29 Αυγούστου ο τεχνικός διευθυντής των Arsenal Soccer Schools και σκάουτερ της Άρσεναλ στα Βαλκάνια κ. Λάκης Παπαϊωάννου, συνοδευόμενος από τον συνεργάτη του, προπονητή τερματοφυλάκων, κ. Γιώργο Κατσίβελο, στα πλαίσια της έναρξης της σχολής της Νάουσας, με το καλωσόρισμα των παιδιών και των γονέων τους.


«Στα πλαίσια της συνεργασίας της ακαδημίας της Άρσεναλ με αυτήν του Ολυμπιακού, που συμπληρώνει τρία χρόνια, βρίσκομαι σήμερα εδώ, μια και φέτος, εκτός από το ασκησιολόγιο των σχολών της Άρσεναλ, θα υλοποιηθεί ειδικό πρόγραμμα για τερματοφύλακες, καθώς και για παιδιά που επιθυμούν κάτι παραπάνω. Ν'αποκτήσουν, δηλαδή, την απαραίτητη τεχνική κατάρτιση και να διεκδικήσουν την είσοδο τους, ανάλογα με την ηλικία τους, στις επίλεκτες ομάδες του "Advanced Development Program" ή σε επαγγελματικούς συλλόγους της Ελλάδας και του εξωτερικού», ανέφερε ο κ. Παπαϊωάννου, μιλώντας αποκλειστικά στα «Μακεδό­νικα Νέα».
Βασική επιδίωξη της σχολής της Νάουσας, που εφαρμόζει τη φιλοσοφία της Άρσεναλ, είναι να ενθαρρύνει και να υποστηρίξει τα παιδιά να ασχοληθούν με τον αθλητισμό και να γαλουχηθούν με τις κατάλληλες αθλητικές και παιδαγωγικές αξίες.

«Πολύ μεγάλη τύχη που βρίσκομαι στη Νάουσα. Θα ήθελα οι γονείς να είναι «υποψιασμένοι» σε ό,τι έχει να κάνει με την πρόοδο των παιδιών τους στο ποδόσφαιρο, διατηρώντας τη σωστή αναλογία με το σχολείο τους. Το ασκησιολόγιο μας λειτουργεί ισορροπιστικά μ' αυτό. Η φιλοσοφία μας είναι πρώτα άσκηση, σεβασμός στους αντιπάλους, ομαδικότητα, αυτοσυγκέντρωση και κοινωνικοποίηση. Καλλιεργούνται οι δεξιότητες του παιδιού και ευελπιστούμε στη δημιουργία καλύτερων πολιτών, φιλάθλων και οπαδών», τόνισε ο κ. Παπαϊωάννου.
«Στόχος μας είναι η προσωπική ανάδειξη του κάθε παιδιού στο ποδόσφαιρο, καθώς και σαν χαρακτήρας και όχι ο πρω­ταθλητισμός. Σύμφωνα με τη φιλοσοφία της Άρσεναλ, για να παίξει ένας νεαρός παίκτης ποδόσφαιρο σε υψηλότερο επίπεδο, πρέπει να είναι άριστος μαθητής. Αυτά τα πολύ λίγα για το ποδόσφαιρο. Χρειάζονται πράξεις και όχι ό,τι είναι αρεστό», σημείωσε ο τεχνικός διευθυντής των Arsenal Soccer Schools και πρόσθεσε: «Πριν δέκα μέρες πραγματοποιήθηκε καμπ στη Νάουσα και ήμουν εδώ. Συνιστούμε στους γονείς, που θέλουν να εγγράψουν τα παιδιά τους κάπου, να ρωτήσουν τα παιδιά τους ποια εμπειρία αποκόμισαν από το πρόσφατο καμπ. Αυτή είναι η διαφήμιση μας».


Σε ό,τι αφορά τα advanced τμήματα, στα οποία θα συμμετέχουν επιλεγμένα παιδιά σχολών της Άρσεναλ από την Ελλάδα (και σίγουρα από τη Νάουσα), την Κύπρο και τα Βαλκάνια θα πραγματοποιηθούν τις παρακάτω ημερομηνίες: 8-11 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα, 23-25 Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη, 27-30 Οκτωβρίου και 27-30 Δεκεμβρίου στην Αθήνα, στα τέλη IΦανουρίου 2017 στη Θεσσαλονίκη, 24-27 Φεβρουαρίου 2017 kαι 19 Ιουνίου 2017 στην Αθήνα. Στους γονείς θα δοθεί αναλυτικό πρόγραμμα των προπονήσεων των παιδιών τους. 

 Οι προπονήσεις στη σχολής της Arsenal Soccer School Νάουσας έχουν προγραμματιστεί για τις εξής μέρες και ώρες: Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή, 6 μ.μ. - 7.30 μ.μ. (το πρόγραμμα προσωρινό και θα ολοκληρωθεί με την έναρξη των σχολείων).

Για τους τερματοφύλακες, όπως είπε ο κ. Παπαϊωάννου υπάρχει ο κατάλληλος άνθρωπος, που είναι ο άμεσος συνεργάτης του σε καμπ και τράϊαλ, ο κ. Γιώργος Κατσίβελος.
«Σαν καινούρια αρχή, εδώ στη Νάουσα, για να μεταδώσουμε τη φιλοσοφία της σχολής της Άρσεναλ στους νέους τερματοφύλακες, θα τους μάθουμε πρώτα να είναι υπεύθυνοι αθλητές, άνθρωποι και ηγέτες ενός κοινωνικού συνόλου, έτσι όπως πρέπει να είναι ένας τερματοφύλακας», τόνισε ο κ. Κατσίβελος
Στη συζήτηση μας με τους κ.κ. Παπαϊωάννου και Κατσίβελου ήταν παρόντες ο προπονητής του Ολυμπιακού Ν. κ. Γιώργος Δασκαλάκης και το μέλος της διοίκησης του συλλόγου κ. Χρήστος Βουδούρης.

(Από τη συνέντευξη του Λάκη Παπαιωάννου, στη τοπική εφημερίδα "Μακεδονικά Νέα" και στον κ. Γιώργο Αγγελιδάκη)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...