Ενημέρωση

ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΝΑΟΥΣΑΣ, ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΛΕΙΤΕ ΣΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 6936231736 (ΠΑΣΧΟΥΛΑ ΜΑΡΙΑ)

Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Tο ταξίδι έχει σημασία ,όχι ο προορισμός .

Σα βγεις στον πηγαιμό για την Ιθάκη,
να εύχεσαι νάναι μακρύς ο δρόμος,
γεμάτος περιπέτειες, γεμάτος γνώσεις.
Τους Λαιστρυγόνας και τους Κύκλωπας,
τον θυμωμένο Ποσειδώνα μη φοβάσαι,
τέτοια στον δρόμο σου ποτέ σου δεν θα βρεις,
αν μεν’ η σκέψις σου υψηλή, αν εκλεκτή
συγκίνησις το πνεύμα και το σώμα σου αγγίζει.
Τους Λαιστρυγόνας και τους Κύκλωπας,
τον άγριο Ποσειδώνα δεν θα συναντήσεις,
αν δεν τους κουβανείς μες στην ψυχή σου,
αν η ψυχή σου δεν τους στήνει εμπρός σου.
Να εύχεσαι νάναι μακρύς ο δρόμος.
Πολλά τα καλοκαιρινά πρωϊά να είναι
που με τι ευχαρίστησι, με τι χαρά
θα μπαίνεις σε λιμένας πρωτοειδωμένους,
να σταματήσεις σ’ εμπορεία Φοινικικά,
και τες καλές πραγμάτειες ν’ αποκτήσεις,
σεντέφια και κοράλλια, κεχριμπάρια κ’ έβενους,
και ηδονικά μυρωδικά κάθε λογής,
όσο μπορείς πιο άφθονα ηδονικά μυρωδικά,
σε πόλεις Αιγυπτιακές πολλές να πας,
να μάθεις και να μάθεις απ’ τους σπουδασμένους.
Πάντα στον νου σου νάχεις την Ιθάκη.
Το φθάσιμον εκεί ειν’ ο προορισμός σου.
Αλλά μη βιάζεις το ταξείδι διόλου.
Καλλίτερα χρόνια πολλά να διαρκέσει
και γέρος πια ν’ αράξεις στο νησί,
πλούσιος με όσα κέρδισες στο δρόμο,
μη προσδοκώντας πλούτη να σε δώσει η Ιθάκη.
Η Ιθάκη σ’έδωσε τ’ ωραίο ταξείδι.
Χωρίς αυτήν δεν θάβγαινες στον δρόμο.
Άλλα δεν έχει να σε δώσει πια.
Κι αν πτωχική την βρεις, η Ιθάκη δε σε γέλασε.
Έτσι σοφός που έγινες, με τόση πείρα,
ήδη θα το κατάλαβες οι Ιθάκες τι σημαίνουν.
Κωνσταντίνος Καβάφης


Σ αυτές  τις άσχημες για τον τόπο μας ώρες, όταν όλες οι αξίες και οι κατακτήσεις των εργαζομένων του λαού μας έχουν καταπατηθεί. Όταν στην πόλη μας μετράμε κάθε μέρα κάποιες δεκάδες συσσίτια, όταν  τα καταστήματα κλείνουν το ένα μετά το άλλο και αυτά που μένουν ανοιχτά ακόμη , αναρωτιούνται γιατί , όταν η ανεργία έχει χτυπήσει κόκκινο , όταν υπάρχουν σπίτια με παιδιά που υποσιτίζονται ,που έχουν μερική ή καθόλου θέρμανση, όταν είναι αμφίβολο για πόσο καιρό  ακόμη θα έχουν θέρμανση τα σχολεία της πόλης μας , εμείς ασχολούμαστε ώρες  ατέλειωτες  με ένα ποδοσφαιρικό παιχνίδι.  Με ένα παιχνίδι.
 Διευκρινίζω κάποια πράγματα και ξανά δε θα ασχοληθώ μ αυτό.

Μένω στο σχόλιο του Αβραάμ. Τι παράδειγμα θα δώσουμε στα νέα παιδιά των ομάδων μας. Γιατί αυτές οι ύβρεις; Γιατί πρέπει να κερδίζεις ένα παιχνίδι με οποιοδήποτε  τρόπο; Σκεφτείτε λίγο όλα τα παιδιά που παίζετε σε κάποια ομάδα, τι έχει περισσότερη σημασία για σας. Είναι ή κάνω λάθος η συμμετοχή σας στην ενδεκάδα; Σημασία δεν έχει να παίξετε μπάλα ; Επομένως σκοπός , όπως έλεγε και ο ποιητής, δεν είναι ο προορισμός αλλά το ταξίδι.
 Να μπαίνετε στο γήπεδο να παίζετε μπάλα , να το ευχαριστιέστε και ο καλύτερος ας κερδίζει.

Επιτέλους κλείστε τα αυτιά σας στα σχόλια της κερκίδας. Αν μέσα στον αγωνιστικό χώρο δεν δώσουμε το παράδειγμα αυτοί εκεί απ έξω δεν πρόκειται  ν αλλάξουν και θα έρχονται στο γήπεδο μόνο για να εκτονώνονται.

Στο προηγούμενο παιχνίδι έγινε ένα ατύχημα. Κατηγορήθηκε για σκοπιμότητα το παιδί που είχε εμπλακεί. Αν όντως ήταν έτσι τα πράγματα , αν όντως σημάδευε το πόδι του αντιπάλου του ,δεν θα είχε χτυπήσει και το δικό του καλάμι. Κι αυτός πήγε στο νοσοκομείο με πρησμένο πόδι. Κανένας δεν χάρηκε για αυτό το ατύχημα και σας παρακαλώ μην είστε άδικοι με την κατανομή ευθυνών. Ψάξτε λίγο την ώρα του ατυχήματος  και όταν όλοι ήταν πάνω απ το παιδί, ποιος έκανε πλάκα με την κερκίδα και δεν πήγε καν να δει τι είχε γίνει.

Ναι εμείς μέσα σ αυτή την ομάδα θα μιλάμε για αθλητικό πολιτισμό ,όσο μπορούμε και αυτό προσπαθούμε να περάσουμε στους παίκτες μας. Είναι δύσκολο αλλά τουλάχιστον προσπαθούμε. ( και σας παρακαλώ μην παρερμηνεύεται αυτά που γράφουμε κανένας δεν μίλησε αρνητικά για τον πολιτισμό των ποντίων ,και πως θα μπορούσε άλλωστε, απεναντίας  ακριβώς το αντίθετο αναφέρει το σχόλιο  , ότι κανένας από τους προγόνους σας δεν σας κληρονόμησε τέτοιο πολιτισμό ,και αναφέρομαι στις ύβρεις.)
 Ναι και στο γήπεδο το δικό μας θέλουμε να πηγαίνουμε και θα πηγαίνουμε χωρίς ν ακούμε ύβρεις.

Τον Τάσο τον ξέρω πολύ καλά γι αυτό και εξεπλάγην για την βρισιά .Κανένας δεν τον κατηγόρησε  για τίποτα άλλο μόνο για  τη βρισιά που αυτός δεν έπρεπε να την κάνει λόγω κοινωνικής και επαγγελματικής  θέσης. Ήταν λάθος.
Η επαγγελματική μας ιδιότητα δεν εξαλείφεται όταν αποκτάμε  την ιδιότητα του ποδοσφαιριστή .

Ούτε ο ποδοσφαιριστής μπορεί να λέει ότι του κατέβει.

Επιτέλους σταματήστε αυτό το σας πόνεσε η ήττα που το επαναλαμβάνεται συνέχεα. Μην κρίνεται εξ ιδίων τα αλλότρια. Εμείς έχουμε μάθει φέτος να χάνουμε και αν το θέλετε δεν μας πειράζει γιατί έτσι μας κάνει ομάδα. Άλλωστε δεν έχουμε να αντιμετωπίσουμε ούτε την άνοδο ούτε τον υποβιβασμό. Αγώνες θέλουμε φέτος.

 Δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με το facebook , και ούτε πρόκειται να το κάνω , αλλά είναι λυπηρό 15χρονα να γράφουν για κάποιον μεγαλύτερο τέτοια πράγματα.

 Για όλους εμάς που έχουμε κάποια ηλικία και ασχολούμαστε με τον ένα ή τον άλλο τρόπο με το ποδόσφαιρο πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί γιατί έχουμε να κάνουμε με μικρά παιδιά και έφηβους .Πρέπει να προσέχουμε τη συμπεριφορά μας, το τι λέμε και κάνουμε  , να καθοδηγούμε και να δίνουμε στόχο , ελπίδα , αγωνιστικότητα , παιδεία.

Το ποδόσφαιρο είναι ένας χώρος σαν μια μικρή κοινωνία με όλα τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα που την χαρακτηρίζουν.
Σε όλα θέλουμε να είμαστε Ευρωπαίοι. Ναι στην ΕΕ ναι στο Ευρώ , ναι στο Μάαστριχ , γιατί όχι ρε παιδιά να μην είμαστε ευρωπαίοι και στο ποδόσφαιρο;  Έτσι κάνουν οι ευρωπαίοι  όταν πηγαίνουν στο γήπεδο ; Περνάει βέβαια  κι αυτό την κρίση του. Έχει τις παθογένειες του και τις σκοπιμότητες του.
Μετά από τριάντα τόσα χρόνια καταλάβαμε σαν χώρα ότι πρέπει ν αλλάξουμε νοοτροπία. Δεν είναι η ώρα να γίνει αυτό και στο ποδόσφαιρο; Καταλάβαμε αλήθεια ;

 Είδα το σχόλιο κάποιου προπονητή από τη Βέροια ,έχουμε  τις ίδιες απόψεις .
Δεν είμαστε μόνοι ,είμαστε στη αρχή. Αύριο θα έρθουν και άλλοι και κάποια στιγμή ελπίζω να έρχονται και μικρά παιδιά στο γήπεδο, και να μην ακούνε αυτά που λέγονται τώρα.

Εμείς μέσα απ αυτό το blog θα αναδεικνύουμε αυτές τις αξίες και θα καταδικάζουμε τα κακώς κείμενα. Δεν θα δεχόμαστε ποτέ φράσεις σαν ‘αυτό είναι το ποδόσφαιρο’ ή ΄ έτσι είναι το ποδόσφαιρο αλλά έτσι  ΄ πρέπει να είναι το ποδόσφαιρο ‘.
Ελάτε μαζί μας , και αναφέρομαι στις διοικήσεις των ομάδων, ν αλλάξουμε το τοπίο. Αφήστε πίσω την λεκτική και σωματική βία ,αφήστε πίσω τον φασισμό των γηπέδων .
 Ας κάνουμε μια καινούργια αρχή χωρίς σκοπιμότητες και ας παίζουμε όχι μόνο για την νίκη αλλά και για το ποδόσφαιρο.
Και μην ξεχνάτε το ταξίδι έχει σημασία και όχι  ο προορισμός .

1 σχόλιο:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...